Metro ar putea obtine 900 mil. euro din vanzarea lantului Real

Metro ar putea obtine 900 mil. euro din vanzarea lantului Real


Retailerul german Metro AG a anuntat ca inca negociaza cu cativa investitori interesati de achizitionarea lantului de hypermarketuri Real, transmite Reuters.

Un purtator de cuvant al companiei germane a explicat ca Metro discuta cu mai mult de doi investitori care au intentii serioase. Anterior, publicatia germana Handelsblatt anuntase, citand surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ca in cursa pentru Real au ramas doar doi investitori: Redos Gruppe si X+Bricks, ambii facand oferte de aproximativ 900 de milioane de euro.

 

Publicatia a apreciat ca este mai probabila divizarea lantului de hypermarketuri, ambii investitori fiind mai degraba interesati de activele imobiliare ale Real decat de preluarea magazinelor, desi seful Metro, Olaf Koch, a declarat recent: "Discutam numai cu potentiali cumparatori care vor sa preia intreaga afacere".

 

Real realizeaza vanzari anuale de peste sapte miliarde de euro gratie celor 279 de magazine.

 

La inceputul acestui an, Olaf Koch afirma ca se asteapta sa primeasca un pret bun pentru lantul de hypermarketuri Real, avand in vedere portofoliul sau imobiliar si afacerile sale in domeniul e-commerce. Cu toate acestea, o serie de bancheri sunt de parere ca Metro ar putea fi nevoit sa plateasca un cumparator pentru a scapa de hypermarketurile Real, care inregistreaza pierderi.

 

O serie de rivali germani, precum Kaufland, ar putea fi interesati de anumite magazine, in timp ce o serie de fonduri de private equity, precum Cerberus sau Lone Star, se afla printre posibilii cumparatori ai unor proprietati imobiliare aflate in portofoliul Real, au apreciat surse din mediul bancar.

 

Metro Group este una dintre cele mai mari si mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de unitati in 29 de tari si peste 220.000 de angajati. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie 1996, cand a deschis primul magazin din Bucuresti. Astazi, reteaua numara 32 de magazine in 24 de orase.

 Poti fi interesat si de