Micii comercianti cer reducerea programului din magazine in weekend

Micii comercianti cer reducerea programului din magazine in weekend


Reprezentantii micilor magazine i-au propus prim-ministrului Marcel Ciolacu inchiderea supermarketurilor in weekend, ca solutie pentru salvarea afacerilor.

Ei au sustinut in timpul discutiilor de la Palatul Victoria ca acest lucru i-ar putea ajuta sa evite scaderea drastica a cumparatorilor la sfarsitul saptamanii, scrie Radio Romania Actualitati.

 

Propunerea initiala se referea la inchiderea marilor magazine in weekend, in contextul in care afacerile mici au de pierdut din cauza ca marile lanțuri de retail au program prelungit si sambata si duminica. O astfel de masura nu ar fi posibila, asa ca s-a ajuns la a doua propunere, in care toate unitatile comerciale sa se inchida sambata si duminica, incepand cu ora 13:00.

 

“Inchiderea la ora 13:00 pe care am propus-o noi pentru hipermarketuri ne-ar fi adus clienti magazinele mici, traditionale. Nu e un lucru posibil, pentru ca s-ar crea o discrepanta. Alternativ, ar fi sa inchidem toti sambata la ora 13:00 si duminica la ora 13:00 si magazinele mari si magazinele mici, sa avem un program de opt ore sambata si un program de opt ore duminica. Nu exista nicio pierdere, pentru ca vanzarile din dupa-amiaza zilei de sambata si dupa-amiaza zilei de duminica se vor muta in timpul saptamanii”, a declarat Feliciu Paraschiv, reprezentantul micilor comercianti.

 

Potrivit acestuia, premierul urmeaza sa analizeze propunerea pe care a gasit-o interesanta.



Poti fi interesat si de