Ministrul Agriculturii anunta majorarea sprijinului cuplat in zootehnie

Ministrul Agriculturii anunta majorarea sprijinului cuplat in zootehnie


Sprijinul cuplat in zootehnie se va mari de anul viitor la un total de 460 euro/hectar cu o incarcatura de 3 vaci UVM pentru cine produce porumb siloz, a afirmat, miercuri, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, prezent la sedinta Asociatiei Crescatorilor de Taurine din Romania, la sediul IBNA Balotesti.

"Imi doresc sa facem performanta in zootehnie, dar o conditie esentiala pentru a atinge acest obiectiv este sa crestem efectivele de vaci de lapte in Romania. Veti avea la indemana programul Investalim creditele subventionate prin FGCR, iar MADR va veni cu forme de sprijin adaptate nevoilor sectorului, astfel incat sa crestem efectivele de vaci de lapte. Prin Planul National Strategic, de anul viitor, se va mari sprijinul cuplat in zootehnie la un total de 460 euro/ha cu o incarcatura de 3 vaci UVM (Unitate Vita Mare - unitatea de masura pentru incarcatura de animale la hectar - n. r.) pentru cine produce porumb siloz. Va incurajez sa aveti discutii cu toate asociatiile, sa ajungeti la o abordare comuna pentru acest sector, iar la nivel de MADR veti avea tot sprijinul pentru fermierii din zootehnie", a afirmat Barbu in cadrul intalnirii.

 

Procedura de implementare a programului Investalim, menit sa majoreze capacitatea de procesare a produselor agroalimentare in Romania, a fost adoptata pe 14 septembrie de Guvern, a anuntat seful de la Agricultura, care a subliniat ca programul va beneficia de un buget total de 590 milioane de euro pentru perioada 2023 - 2026.



Poti fi interesat si de