Obiceiuri de consum: Romanii au comandat un burger la fiecare 3 secunde, in 2022

Obiceiuri de consum: Romanii au comandat un burger la fiecare 3 secunde, in 2022


In 2022, prin platforma Glovo, in Romania au fost livrati 9.229.640 de burgeri, acest preparat fiind pe primul loc in topul preferintelor utilizatorilor Glovo, urmat de shaorma si pizza. Aceasta cifra reprezinta o crestere semnificativa fata de anul 2021, de 40%.

Datele au fost facute publice de Glovo, cu ocazia Zilei Internationale a Burgerului (28 mai).

 

Minutul de aur al anului in ceea ce priveste consumul de burgeri a fost inregistrat la data de 28 februarie 2022, la ora 9:44, moment in care romanii au comandat 253 de burgeri pe minut, iar in ziua de 4 martie romanii au comandat cei multi burgeri din intreg anul 2022. In plus, in luna martie romanii au comandat cei mai multi burgeri pe tot parcursul anului trecut, iar in medie, la nivelul intregului an, romanii au comandat un burger la fiecare 3 secunde.

 

Potrivit datelor Glovo, romanii au optat pentru preparatul cu specific american in special pentru cina, astfel ca 29% dintre comenzi au fost plasate in intervalul orar 18:00-20:00, in timp ce joia si vinerea sunt zilele preferate de romani pentru comenzile de burgeri.

 

burger2

 

„Cu siguranta anul 2022 a fost anul burgerului! Doar anul trecut, prin platforma noastra, romanii au comandat de peste 9 milioane de ori acest preparat, aproape un burger la fiecare 3 secunde! Aceasta viteza de consum s-a tradus si printr-o crestere impresionanta a cererii pentru burgeri. In 2022, romanii au comandat cu 40% mai multi burgeri, comparativ cu 2021”, a declarat Alexandra Dinovici, General Manager Glovo Romania.

 

Romania ocupa astfel locul al treilea la nivel global in ceea ce priveste consumul de burgeri din reteaua Glovo de 25 de tari. La nivel local, Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Iasi si Craiova sunt orasele in care s-a inregistrat  mai mult de jumatate din consumul total de burgeri in Romania anul trecut, iar cele mai apreciate retete de burger raman burgerul de pui, cheeseburger-ul si burgerul clasic.

 

In ceea ce priveste evolutia consumului la nivel de orase, datele platformei arata ca utilizatorii din Botosani au comandat de 6 ori mai multi burgeri in 2022 fata de anul precedent, in timp ce utilizatorii din Calarasi au comandat de 8 ori mai multi burgeri. Recordul absolut al numarului de burgeri comandati pe parcursul intregului an ii revine unui sucevean care a comandat in medie 2 burgeri si jumatate pe zi.



Poti fi interesat si de