PRO AGRO: Este prioritara vaccinarea angajatilor din agricultura si industrie alimentara

PRO AGRO: Este prioritara vaccinarea angajatilor din agricultura si industrie alimentara


Federatia Nationala PRO AGRO solicita autoritatilor vaccinarea prioritara a lucratorilor din Agricultura si Industrie Alimentara din dozele de vaccin disponibile, sectorul fiind considerat unul esential alaturi de cel de sanatate publica.

"Federatia Nationala PRO AGRO se alatura celor mai importante organizatii ale fermierilor si ale industriei alimentare, si solicita ca la nivelul autoritatilor in drept sa stabileasca Strategia Nationala de Vaccinare sa se tina cont de recomandarile Comisiei Europene care includ lucratorii din Agricultura si din Industria Alimentara ca si sector esential in afara celui de sanatate publica. Federatia solicita in consecinta ca Strategia Nationala de Vaccinare sa fie adaptata in acest sens si din dozele de vaccin disponibile sa fie vaccinati, prioritar, si lucratorii din Agricultura si din Industria Alimentara", se arata intr-o scrisoare transmisa de Federatia PRO AGRO.

 

In acest context, federatia agricultorilor romani solicita ca la momentul adaptarii Strategiei Nationale de Vaccinare partenerii sociali, mediul asociativ, sa fie consultati, in acest mod fiind posibila organizarea facila a campaniei de vaccinare.

 

"Securitatea alimentara nu poate fi mentinuta decat asigurand sanatatea si securitatea tuturor lucratorilor din Agricultura si din Industria Alimentara, acestia riscandu-si propria sanatate de la aparitia pandemiei pentru asigurarea necesarului de alimente populatiei", se mentioneaza in documentul semnat de presedintele Federatiei, Ionel Arion.Poti fi interesat si de