Pesta porcina intr-o ferma din Satu Mare. Peste 10.000 de animale vor fi ucise

Pesta porcina intr-o ferma din Satu Mare. Peste 10.000 de animale vor fi ucise


Peste 10.000 de porci dintr-o ferma din judetul Satu Mare vor fi ucisi dupa ce s-a depistat un focar de pesta porcina africana, a informat Institutia Prefectului.

Potrivit sursei citate, prefectul Radu Roca, in calitate de presedinte al Centrului local de combatere a bolilor Satu Mare a convocat de urgenta, sedinta Unitatii locale de decizie (ULD), in cadrul careia directorul executiv al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Satu Mare, Nicolae Dumuta, a informat membrii despre aparitia unui focar de pesta porcina africana la o ferma de pe raza comunei Moftin.

 

'S-a adoptat Decizia Nr. 7 din 22.05.2023 privind aprobarea Planului de masuri pentru focarele de pesta porcina africana din localitatea Moftin si zonele considerate de risc crescut care va fi transmisa pentru implementare tuturor Unitatilor Locale de Sprijin (UAT). Principalele masuri stabilite azi privesc catagrafierea si inspectia animalelor receptive din exploatatia afectata, restrictionarea miscarii animalelor si stabilirea zonelor de protectie si supraveghere. S-a stabilit o zona de protectie in jurul focarului cu o raza de 3 km, incluzand localitatile: Moftinu Mare, Ghilvaci. S-a stabilit o zona de supraveghere in jurul focarului cu o raza de 10 km, incluzand localitatile: Doba, Paulian, Dacia, Boghis, Traian, Moftinu Mic, Moftinu Mare, Domanesti, Ghilvaci fara Sanmiclaus, Istrau, Capleni partial, Criseni, Terebesti, Piscari, Aliza', precizeaza sursa citata.

 

Cei peste 10.000 de porci din ferma vor fi ucisi.



Poti fi interesat si de