Presiuni multiple pe producatorii de carne de porc
Luni, 22 Martie 2021

Luni, 22 Martie 2021
Au cazut prada virusului si cateva ferme mari, populatia de mistreti s-a triplat, scazand astfel sansele sectorului suin, la care multi producatori au renuntat. Daca in anul 2019, productia de carne de porc acoperea 40% din necesarul de consum, la sfarsitul anului 2020 proportia a scazut drastic sub 27% - si fara sperante de bugetare a legii reproductiei la porc.
“La fel ca la pasare, Comisia Europeana nu s-a preocupat de ajutorarea producatorilor in aceasta perioada pandemica. Sunt producatori mari ca Spania, Germania, Ungaria, care lupta sa-si vanda marfa. Iar noi suntem gata sa cumparam de toate, de la toti, indiferent de calitate. Doua activitati au inflorit in 2020: achizitiile directe de carcasa porc de catre marile lanturi de magazine alimentare - carne pe care nu o controleaza nimeni, care au adus profituri imense acestora si o deteriorare constanta a pretului la producatorii nostri – si un comert infloritor cu porci vii din Ungaria, Germania - porci care au ajuns in abator la noi, sacrificati si consumati aici, dar au si constituit lanturi de comert ilegal in viu direct din camioane”, a precizat Mary Pana, pentru INDUSTRIA CARNII.RO.
Daca in anul 2019, productia de carne de porc acoperea 40% din necesarul de consum, la sfarsitul anului 2020 proportia a scazut drastic sub 27% - si fara sperante de bugetare a legii reproductiei la porc.
Doar unul din doi romani citesc in mod frecvent etichetele produselor inainte de cumparare, insa ...
Retetele noi, cu combinatii asezonate perfect, gata de pus pe gratar, si ambalaje care iti trezes...
"La achizitionarea produselor alimentare: verificati cu atentie aspectul carnii tocate; nu cumpar...