Productia de carne va atinge 374 de milioane de tone in 2030

Productia de carne va atinge 374 de milioane de tone in 2030


Oferta de pe piata globala a carnii ar putea ajunge la 374 de milioane de tone, pana in 2030, se arata in cel mai recent raport al OCDE si FAO. Expertii din ambele organizatii considera ca cel mai mare impact in cresterea totala a productiei de carne il va avea China, urmata de Brazilia si Statele Unite.

Potrivit raportului preluat de EuroMeatNews.com, o crestere mare se va inregistra la productia de carne de pasare si nu la cea de vita. Disponibilitatea proteinelor din carne de vita, porc, pasare si ovine va creste cu 5,9%, 13,1%, 17,8% si respectiv 15,7%.

 

La nivel global, carnea de pasare va ajunge sa reprezinte 41% din toate proteinele pe baza de carne in 2030, o crestere de 2 puncte procentuale comparativ cu perioada actuala. Procentele generale ale altor produse din carne sunt mai mici: carne de vita (20%), carne de porc (34%) si carne de oaie (5%), se arata in raport. Trecerea la consumul de carne de pasare va fi sustinuta de venituri mai mici in tarile in curs de dezvoltare, dar si in tarile dezvoltate, unde consumatorii percep carnea alba ca pe o optiune alimentara mai sanatoasa.

 

La carnea de porc, cresterea va fi una limitata in primii trei ani, din cauza revenirii lente a sectorului din cauza focarelor de pesta porcina africana din China, Filipine si Vietnam. Procesul de recuperare ar trebui sa se finalizeze pana in 2023, in special in China, sustinut de dezvoltarea rapida a unor complexe mari de productie care pot asigura biosecuritatea.

 

In urmatorul deceniu, consumul global de proteine din carne va creste cu 14%, influentat in mare parte de cresterea veniturilor si a populatiei. Comertul international cu carne se va extinde ca raspuns la cererea in crestere din tarile din Asia si Orientul Mijlociu, unde productia va ramane insuficienta pentru a satisface cererea.



Poti fi interesat si de