Produse traditionale romanesti, la targul Agriteq de la Doha

Produse traditionale romanesti, la targul Agriteq de la Doha


Produse traditionale romanesti de la 12 producatori locali - noua dintre acestia fiind membri ai Asociatiei "Cooperativa Tara mea" – sunt prezentate la Expozitia Internationala Agricola din Doha (Qatar), au anuntat reprezentatii asociatiei agricole.

"Timp de 4 zile, vizitatorii targului Agriteq se pot delecta cu unele dintre cele mai gustoase produse romanesti precum: carnati si mezeluri taranesti din Bucovina, paine romaneasca din Prahova, produse din carne preparate dupa retete traditionale din Piatra Neamt si produse lactate de la vaci crescute in zonele pitoresti din Buzau, iar acestea sunt doar o parte din bunatatile fermierilor romani", se precizeaza in comunicatul asociatiei.

 

De asemenea, la expozitie participa si o companie romaneasca care se ocupa de transportul produselor in cazul in care sunt semnate contracte de export pe perioada evenimentului.

 

Targul din Doha se desfasoara in perioada 19 - 22 martie 2019. Cea de a 7-a editie a expozitiei Agriteq, organizata de Ministerul Municipalitatii si Mediului din Statul Qatar, aduna la un loc actori din agricultura, piscicultura, irigatii, mediu, echipamente agricole moderne si tehnologie. In total vor participa 140 de firme agricole din 51 de tari.

 

La Agriteq participa si ministrul Agriculturii, Petre Daea, insotit de directorul general al Directiei Generale Politici in Industrie Alimentara si Comert, Amelia Elena Rus, si directorul general adjunct al Directiei generale Politici Agricole, Mihai Neagu.

 

Sub umbrela Cooperativei Tara Mea, care si-a incceput activitatea ca un business unic in anul 2015, activeaza in prezent aproximativ 350 de fermieri cu activitati de la cultivarea legumelor la procesarea carnii de porc sau pasare. Scopul Cooperativei Tara Mea este, pe de o parte, sa creasca productia si consumul de produse romanesti, autohtone si sanatoase, cu o calitate net superioara celor din import, si pe de alta parte sa sustina o crestere economica sanatoasa atat pentru producatorii romani cat si pentru economia tarii.Poti fi interesat si de