Reforma PAC este prioritatea principala a Romaniei la Consiliul UE

Reforma PAC este prioritatea principala a Romaniei la Consiliul UE


Prioritatea Presedintiei romane a Consiliului UE va fi negocierea pachetului legislativ legat de reforma politicii agricole comune (PAC) in contextul urmatorului cadru financiar multianual pentru perioada 2021-2027, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, in cadrul unei intalniri cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan.

"Petre Daea l-a asigurat pe Phil Hogan ca, in domeniul agriculturii, prioritatea principala a Presedintiei romane va fi negocierea pachetului legislativ legat de reforma politicii agricole comune (PAC) in contextul urmatorului cadru financiar multianual pentru perioada 2021-2027. Printre celelalte prioritati se vor numara bioeconomia, inovarea si cercetarea in domeniul agriculturii, proteinele vegetale, precum si sanatatea plantelor si a animalelor", se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

 

In ceea ce priveste pescuitul, presedintia va continua lucrarile vizand planurile multianuale de gestionare si Fondul european pentru pescuit si afaceri maritime (FEPAM), precum si dimensiunea externa a politicii comune in domeniul pescuitului.

 

"La randul sau, comisarul european si-a exprimat deplina satisfactie fata de modul in care actioneaza presedintia romana, remarcand o data in plus numarul de dosare finalizate (9) care situeaza tara noastra in fruntea plutonului tarilor care au detinut presedintia in ultima perioada", se precizeaza in comunicat.

 

In data de 14 mai 2019, Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a condus lucrarile reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit), desfasurat la Bruxelles.

 

Principalele teme aflate pe agenda Consiliului au vizat Pachetul de reforma a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice in domeniul PAC - schimb de opinii cu privire la noul model de performanta.

 Poti fi interesat si de