Restrictii de trafic in zona padurilor din Valcea cu focar de pesta porcina africana

Restrictii de trafic in zona padurilor din Valcea cu focar de pesta porcina africana


Autoritatile judetului au decis sa intensifice controalele in trafic si sa interzica accesul vehiculelor de orice fel in padurile din apropierea comunei Golesti, zona in care, in urma cu cateva zile, a fost descoperit cadavrul unui porc mistret la care s-a confirmat pesta porcina africana.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Valcea, politistii vor actiona 24 de ore din 24 pe drumurile din localitatea afectata pentru a preveni raspandirea virusului.

 

"S-a stabilit ca IPJ Valcea sa actioneze pe raza localitatii Golesti in trei schimburi in vederea verificarii autovehiculelor si a a legalitatii transporturilor de animale. De asemenea, in localitatile limitrofe comunei Golesti au fost transmise dispozitii ca in zonele impadurite sa nu mai ajunga ATV-uri, motociclete, atelaje si alte vehicule", a precizat inspectorul sef adjunct al IPJ Valcea, Ion Matei.

 

Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Valcea, au anuntat ca nu a mai fost confirmata prezenta virusului la niciun alt animal din zona, din cele cateva sute de mistreti ce urmeaza sa fie extrasi din fondurile de vanatoare in urmatoarele saptamani, pana acum fiind impuscati 11.

 

"S-a facut supravegherea conform planului de masuri in toate localitatile care intra in zona afectata si anume: Golesti, Ramnicu Valcea, Bujoreni, Milcoiu, Daesti, Budesti, Berislavesti, Calimanesti, Runcu si Muereasca si nu a mai fost confirmata prezenta virusului la niciun alt exemplar. S-au verificat un numar de 1.342 de gospodarii, cu un numar de 1.131 de porci, fiecare proprietar fiind informat de obligatiile pe care trebuie sa le respecte pentru prevenirea pestei porcine africane. In continuare, supravegherea se face zilnic, pe cele doua zone - cea infectata si cea tampon, si se recolteaza probe din fondurile de vanatoare, acestea fiind trimise, in regim de urgenta, la Dambovita in vederea examinarii", a declarat directorul DSVSA Valcea, Mihai Miclea.

 

Pesta porcina africana a fost confirmata joi la un mistret gasit mort intr-o padure din comuna Golesti.Poti fi interesat si de