Retailerul polonez Zabka a intrat oficial pe piata din Romania si pregateste deschiderea a 200 de magazine

Retailerul polonez Zabka a intrat oficial pe piata din Romania si pregateste deschiderea a 200 de magazine


Consiliul Concurentei a aprobat tranzactia prin care grupul de retail Zabka, cu 10.000 de magazine in Polonia, sa preia pachetul majoritar de parti sociale ale distribuitorului de bunuri de larg consum DRIM Daniel Distribution FMCG.

“Fuziunea dintre cele doua companii a fost finalizata. Acesta este un alt pas spre dezvoltarea ecosistemului de tip conveniente pe piata europeana si spre extinderea noastra ulterioara. Cooperarea strategica cu DRIM sper ca va influenta dezvoltarea viitoare a acestei companii”, a declarat Tomasz Suchanski, CEO al Grupului Żabka.

 

Potrivit informatiilor aparute in presa poloneza, Zabka ar urma sa deschida un lant de 200 de magazine de proximitate in Romania, sub brandul Froo.

 

Grupul Zabka are o prezenta puternica pe piata retailului de proximitate din Europa, cu o retea extinsa de magazine de tip convenience, peste 10.000 de magazine, oferind livrari la domiciliu, dar si solutii digitale. Compania serveste zilnic peste 3 milioane de clienti.

 

DRIM Daniel Distributie este una dintre cele mai mari retele de distributie de produse FMCG de pe piata romaneasca,  cu o capacitate de a aproviziona aproximativ 12.000 de magazine din comertul traditional, cu cei peste 800 de angajati.



Poti fi interesat si de