Risipa alimentara in UE: Aproape 59 milioane de tone de alimente ajung la gunoi
Luni, 02 Octombrie 2023
Luni, 02 Octombrie 2023
In randul tuturor grupurilor economice, 54% din totalul deseurilor alimentare (70 kg/locuitor) au fost generate de gospodarii, 46% au fost generate in lanturile de aprovizionare cu alimente: 21% in urma fabricarii produselor alimentare si a bauturilor (28 kg), 9% de restaurante si serviciile alimentare (12 kg), 9% in urma productiei primare (11 kg) si 7% pe segmentul de retail (9 kg).
Reducerea risipei alimentare este o provocare atat in UE cat si pe plan global. Tema din acest an a Zilei internationale de constientizare a risipei alimentare (ONU) a fost "Reducerea pierderilor si a risipei de alimente: Luarea de masuri pentru a transforma sistemele alimentare" ("Reducing food loss and waste: Taking Action to Transform Food Systems").
Döner este un fel de mancare tipic turcesc, care mai este frecvent numit „kebab”...
“Am observat in ultimii 3 ani o crestere semnificativa pentru comenzile de mici si anticipa...
Analizele efectuate de Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti au confirmat focaru...