Risipa alimentara in UE: Aproape 59 milioane de tone de alimente ajung la gunoi
Luni, 02 Octombrie 2023

Luni, 02 Octombrie 2023
In randul tuturor grupurilor economice, 54% din totalul deseurilor alimentare (70 kg/locuitor) au fost generate de gospodarii, 46% au fost generate in lanturile de aprovizionare cu alimente: 21% in urma fabricarii produselor alimentare si a bauturilor (28 kg), 9% de restaurante si serviciile alimentare (12 kg), 9% in urma productiei primare (11 kg) si 7% pe segmentul de retail (9 kg).
Reducerea risipei alimentare este o provocare atat in UE cat si pe plan global. Tema din acest an a Zilei internationale de constientizare a risipei alimentare (ONU) a fost "Reducerea pierderilor si a risipei de alimente: Luarea de masuri pentru a transforma sistemele alimentare" ("Reducing food loss and waste: Taking Action to Transform Food Systems").
Specialistii au lansat aceasta idee in cadrul celei de-a cincea editii a F&B Innovation Camp,...
Programul este gestionat de Directia Generala Pescuit - Autoritatea de Management pentru Programu...
Aceste rezultate confirma performanta solida a companiei si dezvoltarea sustenabila a modelului d...