Romania poate exporta carne si produse din carne de porc in Emiratele Arabe Unite

Romania poate exporta carne si produse din carne de porc in Emiratele Arabe Unite


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) anunta ca, in urma demersurilor intreprinse pe langa Departamentul pentru Siguranta Alimentelor din cadrul Ministerului Schimbarilor Climatice si al Mediului din Emiratele Arabe Unite, a fost aprobat modelul de Certificat de sanatate pentru exportul carnii si al produselor din carne de porc in Emiratele Arabe Unite.

Modelul certificatului este disponibil pe site-ul oficial al ANSVSA, la sectiunea „Industrie si Afaceri – Export – Export in tari terte – Emiratele Arabe Unite”.

 

Exportul de carne si produse din carne de porc catre Emiratele Arabe Unite va respecta conditiile sanitare veterinare specifice, printre care:

  • Provenienta din unitati autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor;
  • Inspectarea ante-mortem si post-mortem a animalelor de catre medicii veterinari oficiali;
  • Respectarea legislatiei sanitare veterinare in vigoare, inclusiv in ceea ce priveste controlul Pestei Porcine Africane.

 

„Deschiderea pietei Emiratelor Arabe Unite pentru carnea si produsele din carne de porc din Romania este o oportunitate importanta pentru sectorul agroalimentar romanesc. Aceasta reusita reflecta atat eforturile sustinute ale autoritatilor, cat si nivelul ridicat de conformitate sanitar-veterinara al producatorilor romani. Vom continua sa sprijinim operatorii economici pentru a valorifica potentialul de export si a creste competitivitatea produselor romanesti pe pietele internationale”, a transmis dr. Alexandru Bociu, presedintele ANSVSA.

 

Aceasta initiativa se inscrie in strategia ANSVSA de extindere a accesului produselor agroalimentare romanesti pe noi piete externe, oferind noi perspective comerciale producatorilor si exportatorilor din Romania.



Poti fi interesat si de