S-a decis. Avem Ziua nationala a gastronomiei si a vinului romanesc
Joi, 25 Aprilie 2019
Joi, 25 Aprilie 2019
Totodata, se prevede posibilitatea organizarii de catre autoritatile publice centrale, locale sau de alte institutii ale statului, de catre persoane fizice sau juridice de programe si manifestari cu caracter social sau stiintific, in scopul de a aprecia si promova obiceiurile si produsele culinare traditionale. In acest sens, autoritatile centrale si locale pot contribui la organizarea actiunilor prin acordarea de sprijin logistic si pot aloca fonduri din bugetele proprii in limita alocatiilor bugetare aprobate.
De asemenea, legea stabileste si definitia vinului romanesc. "In sensul prezentei legi, prin vin romanesc se intelege vinul obtinut din struguri proveniti in proportie de 100% din Romania si care are inscriptionat pe eticheta drapelul Romaniei", prevede actul normativ.
Cu o traditie de peste 40 de ani, acest eveniment si-a consolidat statutul de platforma internati...
Conferinta a adus, in premiera, in dezbaterea publica si rezultatele Barometru FOOD 2023, un ampl...
'Un exemplu in acest sens este si proiectul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia din Dambo...