S-a decis. Avem Ziua nationala a gastronomiei si a vinului romanesc
Joi, 25 Aprilie 2019

Joi, 25 Aprilie 2019
Totodata, se prevede posibilitatea organizarii de catre autoritatile publice centrale, locale sau de alte institutii ale statului, de catre persoane fizice sau juridice de programe si manifestari cu caracter social sau stiintific, in scopul de a aprecia si promova obiceiurile si produsele culinare traditionale. In acest sens, autoritatile centrale si locale pot contribui la organizarea actiunilor prin acordarea de sprijin logistic si pot aloca fonduri din bugetele proprii in limita alocatiilor bugetare aprobate.
De asemenea, legea stabileste si definitia vinului romanesc. "In sensul prezentei legi, prin vin romanesc se intelege vinul obtinut din struguri proveniti in proportie de 100% din Romania si care are inscriptionat pe eticheta drapelul Romaniei", prevede actul normativ.
Cei mai importanti producatori si furnizori de animale si carne din Grecia si Europa sunt invitat...
Incepand din iulie 2024, timp de 2-3 zile in fiecare luna, echipa formata din 12 macelari selecta...
Aceasta testare se adreseaza firmelor producatoare si distribuitoare a produselor din carne din r...