Sacrificarile de bovine, ovine, caprine si pasari, in crestere in ianuarie
Joi, 07 Martie 2019
Joi, 07 Martie 2019
Potrivit sursei citate, in ianuarie 2019, fata de luna anterioara, sacrificarile au crescut cu 13% la pasari, dar au scazut in cazul bovinelor (-30,8%), porcinelor (-72,1%), ovinelor si caprinelor (-69,4%). Totodata, greutatea in carcasa s-a majorat cu 13,9% in cazul pasarilor, in timp ce la porcine s-au inregistrat scaderi de 71,9%, la ovine si caprine de 71,7%, iar la bovine de 30,7%.
Statistica oficiala arata ca, la nivel comparativ ianuarie 2019 - ianuarie 2018, s-au inregistrat cresteri ale sacrificarilor la: bovine (+9,8%), pasari (+9%) si ovine si caprine (+2,4%). In schimb, numarul sacrificarilor de porcine s-a diminuat cu 26,8%.
In acelasi timp, in perioada de referinta, greutatea in carcasa a crescut cu 15,8% la bovine, respectiv cu 10,6% la pasari. Scaderi s-au consemnat la ovine si caprine (-2,4%) si la porcine (-22,8%).
Creati din carne „crescuta” din celule stem de porc in vase de fermentare din otel, p...
Participarea unei echipe romanesti la WBC este un proiect initiat de Fundatia „Stefan Moldo...
Desi carnea continua sa fie prezenta frecvent in alimentatia romanilor, cu 31% consumand-o aproap...