Sase mari retaileri locali isi unesc fortele si infiinteaza alianta CBA Partners

Sase mari retaileri locali isi unesc fortele si infiinteaza alianta CBA Partners


Unele dintre cele mai mari retele de magazine Centrul si Nord Vestul Romaniei, cu afaceri cumulate de 800 de milioane de lei, au infiintat CBA Partners, cea mai puternica alianta din retailul traditional romanesc.

“Aceasta alianta a retelelor de magazine locale din Transilvania a luat nastere din nevoia de eficientizare a activitatii de aprovizionare cu scopul de a oferi sortimente atractive, produse locale si preturi competitive care sa se reflecte in buzunarul consumatorului final. Toate cele sase companii au pornit la drum cu drepturi egale si cu dorinta de se sprijini reciproc si de a respecta legislatia in vigoare cu privire la principiile concurentiale”, declara Daniela Sima, Senior Purchasing Director CBA Partners.

 

Din alianta CBA Partners fac parte companiile BARTA Ati Satu Mare, CBA Nord-Vest Satu Mare, ELAN-TRIO Odorheiu Secuiesc, DACIA SA Alba Iulia, KONSTA Splendid Medias si SAFEWAY Stores Cluj-Napoca. Cele sase companii fondatoare gestioneaza cele mai importante sase retele de magazine din retailul traditional de Food & Non-food si au o cifra de afaceri estimata la peste 800 milioane de lei in 2020, peste 70 de locatii de tip Supermarket si Cash & Carry, grupul avand o suprafata totala de vanzare de 31.000 mp si 1.400 angajati.

 

cba2

 

CBA Nord-Vest a fost infiintata in 2002 in urma asocierii a opt retaileri din Nord Vestul tarii. In 2010, in urma unei infuzii masive de capital si o restructurare a actionariatului, au construit un centru logistic modern de 6.500 mp, din care 2.100 mp cu temperatura controlata. In cele trei magazine Cash & Carry (Satu Mare, Arad, Oradea) se comercializeaza aproximativ 7.500 de articole. CBA Nord-Vest detine din 2002 si 200 magazine in regim franciza sub brandul CBA si PRIVAT.

 

cba 3

 

Mai multe informatii despre alianta retailerilor locali se regasesc in editia 74 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.Poti fi interesat si de