Se infiinteaza Agentia pentru Calitatea si Marketingul Produselor Agroalimentare

Se infiinteaza Agentia pentru Calitatea si Marketingul Produselor Agroalimentare


Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege pentru infiintarea Agentiei pentru Calitatea si Marketingul Produselor Agroalimentare, care are ca obiectiv cresterea numarului de sisteme de calitate recunoscute la nivel european pentru produsele agroalimentare romanesti si de certificare a produselor conform sistemelor de calitate facultative instituite la nivel national si european, in vederea promovarii acestora.

Deputatii au adoptat actul normativ cu 137 voturi 'pentru', 107 'impotriva' si sase abtineri.

 

Agentia pentru Calitatea si Marketingul Produselor Agroalimentare se afla in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, este o institutie publica cu personalitate juridica, finantata din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat.

 

Scopul infiintarii Agentiei este de a promova obtinerea de produse agroalimentare certificate conform unui sistem de calitate voluntara si de a asigura un marketing corespunzator acestor produse.

 

Agentia exercita functii de autoritate de stat in domeniul calitatii si marketingului produselor de calitate; de strategie, prin care asigura intocmirea si propunerea spre aprobare a strategiei pentru dezvoltarea sectorului produselor de calitate; de reprezentare, prin care asigura, in numele Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, reprezentarea pe plan intern si extern, in domeniul sau de activitate si in limitele stabilite de acesta.

 

Personalul Agentiei este format din functionari publici si personal contractual, angajati in conformitate cu legislatia in vigoare. Atributiile si sarcinile personalului Agentiei se stabilesc prin fisa postului, pe baza regulamentului de organizare si functionare.

 

Salarizarea personalului Agentiei se face conform prevederilor legale aplicabile fiecarei categorii de personal.

 

Conducerea executiva a Agentiei se exercita de catre un director general, numit prin ordin al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Legea intra in vigoare la 1 ianuarie 2020.

 

Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui proiect de lege.Poti fi interesat si de