Singurul abator de rate autorizat din Romania s-a deschis in Constanta

Singurul abator de rate autorizat din Romania s-a deschis in Constanta


Cosmin Stanciu este un om de afaceri din judetul Constanta care a avut curajul sa testeze o piata de nisa, mai putin dezvoltata in Romania, si a investit in productia de carne de rata. Administratorul exploatatiei si-a propus sa produca in sistem integrat carne de rata, astfel ca a investit 350.000 de euro intr-un abator specializat pentru rate, singurul de acest gen autorizat in tara.

Am aflat ca nu exista abatoare specializate pentru ca deplumarea este un procedeu complicat. Pe partea industriala, unde sunt abatoare foarte mari, se foloseste ceruirea pasarilor, astfel ca am inclus si noi in flux acest procedeu. Avem posibilitatea sa sacrificam 250-300 de capete pe zi, suntem autorizati sa sacrificam pana la 4 tone pe saptamana, dar controlam cantitatea in functie de numarul de angajati si de comenzile pe care le avem. Noi avem sacrificare clasica, totul se face manual, asomarea, taierea, oparirea, deplumarea clasica si prin ceruire. Deplumarea prin ceruire ajuta la recuperarea fulgilor si penelor. Pe viitor, poate vom valorifica si aceste produse?, spune managerul Capitol Agro Farm.

 

Articolul integral in care Cosmin Stanciu vorbeste despre planurile de dezvoltare a business-ului cu carne de rata se regaseste in editia 67 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de