Smithfield Foods preia Pini Polonia


Pini Polonia va fi in curand preluata de Smithfield Foods, anunta Oficiul pentru Concurenta si Protectia Consumatorilor din Polonia (UOKiK).

Smithfield Food va ajunge astfel la 11 filiale in Polonia, pe langa grupul Animex si celelalte noua fabrici de productie si prelucrare a carnii.

 

Pini Polonia face parte din Pini Group, care include companii din Polonia, Italia si Ungaria. Grupul are un abator in Kutno care furnizeaza carne pentru magazine si unitati de procesare, scrie euromeatnews.com.

 

"Tranzactia privind preluarea controlului asupra Pini Polonia de catre Smithfield Foods a fost initial notificata Comisiei Europene, insa CE a trimis cazul UOKiK deoarece a considerat ca preluarea afecteaza numai piata poloneza si ca biroul are cunostinte adecvate pentru a investiga aceasta problema ", a comunicat UOKiK. In opinia Oficiului, concentrarea nu va afecta accesul participantilor de pe piata mica si medie la beneficiarii mari de carne.

 

In conformitate cu regulamentele indicate in declaratie aceasta operatiune este supusa notificarii biroului antimonopol daca implica antreprenori a caror cifra de afaceri totala in anul precedent depaseste 1 miliard de euro in lume sau 50 milioane de euro in Polonia.

 

"Deciziile de acord asupra concentrarii expira daca tranzactia nu este facuta in termen de 2 ani de la emiterea lor", reaminteste UOKiK.Poti fi interesat si de