Smithfield investeste aproape un million de lei in programul „Adopta o scoala”

Smithfield investeste aproape un million de lei in programul „Adopta o scoala”


Pentru al patrulea an consecutiv, Smithfield Romania continua implementarea programului „Adopta o scoala”, destinat sprijinirii institutiilor scolare de invatamant primar si gimnazial si ofera sprijin financiar in valoare de aproape un milion de lei.

Demarat la initiativa Smithfield Romania si in parteneriat cu Inspectoratele Scolare judetene Timis si Arad, proiectul vizeaza imbunatatirea continua a procesului educational si a conditiilor de studiu in scolile din cele 2 judete si presupune acordarea de sprijin financiar pentru implementarea unor proiecte specifice de investitii in reabilitarea si renovarea infrastructurii scolare, achizitii si dotare cu noi echipamente didactice IT&C si de invatamant la distanta sau amenajarea de spatii de joaca si sport.

 

„De peste 15 ani, investitia in educatie reprezinta pentru Smithfield Romania una dintre prioritatile prin care sustinem dezvoltarea comunitatilor din care facem parte. Ultimul an a fost unul foarte dificil pentru sistemul de invatamant, din cauza masurilor luate impotriva pandemiei de coronavirus. Am decis sa ramanem in continuare alaturi de cadrele didactice si de elevi, ajutand unde a fost nevoie la realizarea unei infrastructuri IT eficiente care sa permita invatamantul la distanta, dar si la pregatirea optima a scolilor pentru reintoarcerea fizica a elevilor in banci”, a declarat Goran Panici, Director General Smithfield Romania.

 

smith 2

 

In anul scolar 2020/2021, prin intermediul Programului „Adopta o scoala” au beneficiat de sprijin financiar un numar de 34 de unitati scolare de invatamant primar si gimnazial din judetele Timis si Arad, insumand aproximativ 10.000 de elevi si cadre didactice. Sumele alocate de Smithfield Romania pentru implementarea programului in acest an scolar se apropie de 1 milion de lei (930.000 RON). Ele au fost repartizate in functie de dimensiunile unitatilor de invatamant.

 

De la demararea acestui program, in 2017 si pana in prezent, Smithfield Romania a investit peste 2.48 milioane de lei in programul „Adopta o scoala”. Lucrarile de investitii din actuala editie a programului „Adopta o scoala” sprijinit de Smithfield Romania vor fi finalizate pana la terminarea anului scolar 2020-2021.

 

Smithfield Romania a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate si implicare sociala, fiind, printre altele: initiator al programului “Hrana pentru suflete”- de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al proiectului “Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei”, un program de analiza şi monitorizare a calitaţii apelor implicand elevii şi studenţii, iniţiator al programului de responsabilitate sociala numit ”Smithfield Friends” - program de incurajare a voluntariatului in randul angajatilor.

 

Programele de responsabilitate sociala ale Smithfield au fost recunoscute local si international, voluntarii companiei fiind recompensati cu numeroase premii, printre care: Smithfield Foods “Environmental and Sustainability Awards 2014” – pentru bune practici in materie de programe de sustenabilitate, “Diploma de excelenta”(PR Awards, 2014), precum si premiul 2 si nominalizari in cadrul galelor Romanian CSR Awards, editiile 2013, 2015 si 2016.Poti fi interesat si de