Solina Romania si-a reluat integral productia in Alba Iulia

Solina Romania si-a reluat integral productia in Alba Iulia


Cele sapte luni care au trecut de la incendiul din 2 februarie au reprezentat pentru Solina Romania o mega provocare in privinta pastrarii echipei, conservarii cotei de piata si reinventarii  modelului de business, au transmis reprezentantii Solina, care au anuntat ca si-au indeplinit misiunea de a relua integral productia in Alba Iulia.

Leadership-ul echipei de management, puterea mentala a fiecarui membru al echipei, sistemul de management eficace, experienta acumulata in cei 18 ani de business in industria ingredientelor alimentare, increderea in viitor, munca acerba, zambetele inlacrimate si echipa mai unita ca niciodata, sunt doar cateva dintre elementele cheie care au asigurat succesul in atingerea obiectivelor mai sus mentionate.

 

Un nou inceput

Astazi, business-ul Solina Romania este reluat in foarte mare masura, atat pe piata din Romania, cat si pe piata Est-Europeana.

 

Reconstruirea fabricii de ingrediente alimentare, pe acelasi amplasament din Alba Iulia, este conceptual definita. Compania va demara procesul de autorizare al lucrarilor si va incepe reconstructia efectiva in primavara anului viitor.

 

Incepand cu luna iulie a acestui an, a fost activata si noua sectie provizorie de productie de la Alba Iulia, intr-un spatiu inchiriat, care a fost amenajat conform tuturor standardelor si exigentelor impuse de industria in care compania activeaza.

 

„Astfel, am reusit sa repatriem integral productia in Romania; in acest moment, marea majoritate a produselor noastre sunt reactivate din punct de vedere tehnic. Capacitatile de productie nu sunt la nivelul celor anterioare, insa muncim constant pe trei schimburi si reusim sa onoram comenzile clientilor nostri. Aceasta sectie provizorie de productie a fost recent auditata si acreditata FSSC 22000. Astfel, partenerii nostri pot fi increzatori in asigurarea standardelor calitatii asteptate si conformitatii produselor, la acelasi nivel cu care i-am obisnuit de-a lungul colaborarii noastre. Mai sunt unele capacitati productive de reactivat, insa momentan suntem foarte fericiti si motivati de tot ceea ce am reusit sa realizam in aceste 7 luniˮ, a declarat Ciprian Gradinariu, Country Manager Solina Romania.

 

Optica Solina Romania ramane aceeasi, activitatea companiei concentrandu-se nu doar asupra procesarii si comercializarii ingredientelor alimentare, ci si asupra dezvoltarii de noi solutii inovative, care sa corespunda celor mai noi trenduri din industria alimentara.

 

Statia Pilot si laboratorul de Cercetare-Dezvoltare sunt perfect functionale inca de la finele lunii mai, dispunand de tehnologii adecvate pentru a sustine activitatile de inovare si testare a noilor solutii dedicate industriilor carora Solina se adreseaza.

 

Activitatile logistice (transport si depozitare) sunt de asemenea reactivate 100%, inca din februarie/martie.

 

O echipa dedicata si total implicata

Se spune ca „a forma o echipa este doar inceputul, a ramane impreuna este progresul, iar a lucra impreuna este succesul”.

 

„Astazi, echipa Solina Romania este mai puternica si mai motivata ca niciodata, momentele de cumpana au fost transformate in provocari si au fost depasite cu succes. In ciuda tuturor greutatilor prin care am trecut in ultimele sapte luni, nu am pierdut nici un membru important al echipei noastre, muncim cu totii impreuna la reconstructie, cu credinta ca eforturile noastre vor fi rasplatite de succesul nostru. Pe de alta parte, unde am mai fi avut sansa sa experimentam asa ceva ? Este tragic, inuman sa traiesti o astfel de experienta, insa este inaltator, motivant, si un stimul puternic de dezvoltare profesionala precum si personala, cum nu multor indivizi li se da sansa in viata sa traiasca. Precum se spune, «ce nu te omoara, te intareste»ˮ, a adaugat Ciprian Gradinariu.

 

O noua viziune

Reprezentantii Solina Romania le adreseaza multumiri tuturor partenerilor care au sustinut compania in aceasta perioada grea, dand asigurari ca vor ramane acelasi partener de incredere si dezvoltare, poate chiar mai inovativi si indrazneti decat inainte.

 

„Privind in urma am inteles cu totii ca viziunea nu se poate concretiza fara dedicare si implicare totala. La Solina Romania, filozofia Kaizen ne-a invatat sa ne pastram echilibrul, ne-a ajutat sa ne regasim ritmul si sa avem puterea de a renaste din propria cenusa precum Pasarea Phoenix, a carei poveste ne inspira si ne motiveaza in fiecare zi. Avem deja viziunea viitoarei noastre fabrici din Alba Iulia, mai inovativa, mai eficienta si mai sigura in exploatare decat cea dinainte si convingerea ca se va concretiza intr-una dintre cele mai moderne si performante fabrici de ingrediente alimentare din Europaˮ, a mai spus Ciprian Gradinariu, Country Manager Solina Romania.

 

 

 Poti fi interesat si de