Solutii inteligente pentru o siguranta sporita a proceselor la Anuga FoodTec 2024

Solutii inteligente pentru o siguranta sporita a proceselor la Anuga FoodTec 2024


Cu accent pe cresterea sigurantei si eficientei proceselor, liderii industriei alimentare si a bauturillor vor dezvalui inovatii in tehnologia de automatizare si masurare la targul Anuga FoodTec, de la Koeln, ce are loc in perioada 19-22 martie 2024.

Evenimentul, organizat de Koelnmesse si sponsorizat de Societatea Agricola Germana (DLG), pune un accent puternic pe responsabilitate si ofera profesionistilor din industrie informatii despre cele mai recente progrese in tehnologia senzorilor.

 

Senzorii au fost de mult timp parte integranta a automatizarii, ajutand producatorii de alimente in optimizarea proceselor si economisind energie, timp si resurse. Cu toate acestea, pe masura ce digitalizarea si retelele remodeleaza industria, rolul tehnologiei de masurare evolueaza. Senzorii traditionali care furnizeaza semnale binare pentru sistemele de control se confrunta cu limitari in gestionarea complexitatii tot mai mari a scenariilor de automatizare. Potrivit reprezentantilor Koelnmesse, industria alimentara se indreapta catre sisteme de senzori in care pregatirea semnalului, procesarea si inregistrarea parametrilor de masurare au loc intr-o carcasa unificata.

 

Subliniind caracterul practic, evolutiile prezinta concepte de operare care se explica de la sine, diagnosticarea senzorilor si transferul de date fara fir ca elemente cheie pentru procesele inteligente. Tehnologia de masurare de inalta rezolutie, inteligenta artificiala si algoritmii de invatare profunda joaca roluri cruciale, permitand posibilitati de auto-monitorizare si reconfigurare.

 

Anuga FoodTec 2024 isi propune sa demonstreze modul in care senzorii inteligenti pot indeplini eficient sarcinile curente de automatizare. Tehnologiile prezentate includ debit igienic, nivel de umplere, temperatura, presiune si alti senzori de analiza, oferind operatorilor de sistem date valoroase de diagnostic si proces.

 

Foto: Koelnmesse / Anuga FoodTec / Thomas Klerx



Poti fi interesat si de