Studentii USAMV Cluj au produs un nou tip de carnati picanti

Studentii USAMV Cluj au produs un nou tip de carnati picanti


USAMV Cluj-Napoca a obtinut o medalie de bronz la evenimentul SlanaFest pentru carnatii picanti produsi sub brandul sau Gourmeticus Academicum.

Carnatii sunt produsi în laboratoarele de la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor Cluj-Napoca.

 

”Desi la prima iesire în lume, au reusit sa faca impresie. Si nu una oarecare, ci chiar de podium: locul trei la Slana Fest 2019. Nici nu ne mira prea tare. Doar e neaos produs local, cu mare migala pregatit doar din carne de porc, slanina si condimente de tot felul, cumpatat folosite pentru deplina savoare. Cum a cucerit? Cum altfel decat prin gustul sau natural, autentic, usor picant, deloc aprig ori prea piscator. Chiar potolit, am putea spune pentru ca stie a se face placut tuturor. Apoi, prin adieri molcome de usoara afumare suficient cat sa ne aduca aminte de gustul bun din copilarie”, au scris reprezentantii USAMV pe o pagina de socializare.

 

”E tare versatil, caci merge de minune asa cum e el, alaturi de pita buna, branza si zdravene felii de ceapa. Dar si trecut prin dogoarea focului ne va încanta cu desavarsire gusturile si simturile. E musai sa încercati carnatul picant Gourmeticus Academicum. Mai ales ca acum e si premiat!”, a spus asis. dr. Lucian Cuibus, care a condus echipa de productie.

 

Produsele din gama Gourmeticus Academicum, inclusiv carnatii picanti, se gasesc spre vanzare la magazinul universitatii, de la intrarea în campus.

 

Institutia si-a propus sa fie o universitate antreprenoriala, ca exemplu pentru tinerii care vor sa îsi deschida o afacere în domeniul agro-alimentar, dar si sa ofere produse locale de calitate superioara la preturi accesibile.

 Poti fi interesat si de