Sute de controale la stane, cantoane silvice si oboare

Sute de controale la stane, cantoane silvice si oboare


Inspectorii veterinari au verificat in luna august cateva sute de stane, cantoane silvice si targuri de animale, controalele tematice vizand pesta porcina africana (PPA), stabilirea numarului exact de suine care sunt crescute in aceste locatii si daca animalele sunt identificate si inregistrate conform legislatiei in vigoare, a informat directorul DSVSA Suceava, Danut Corneanu.

El a precizat ca au fost controlate circa patru sute de stane, 59 de cantoane silvice si 13 targuri de animale din 13 localitati din judet.

 

Potrivit lui Corneanu, au fost efectuate 32 de controale in targurile de animale din localitatile Vicovu de Sus, Boroaia, Rasca, Bogdanesti, Draguseni, Liteni, Dolhasca, Veresti, Gura Humorului, Radauti, Arbore, Putna si Marginea, aplicandu-se trei sanctiuni contraventionale in valoare de 1.920 de lei pentru comercializarea de animale fara documentele prevazute de legislatia sanitar-veterinara in vigoare.

 

Totodata, au fost verificate 388 de stane si 59 de cantoane silvice, fiind depistate 454 de suine, dintre care 332 erau neinregistrate, dispunandu-se identificarea si inregistrarea in regim de urgenta a animalelor neidentificate.

 

Directorul DSVSA Suceava a mai spus ca, in luna august, s-au efectuat verificari privind respectarea regulilor de biosecuritate la doua exploatatii comerciale de suine, respectiv SC Agrosiun SRL Moara si SC Tagro Grup SRL Veresti, dar nu s-au depistat abateri de la normele de biosecuritate.

 

Au fost controlate 58 de circumscriptii sanitar-veterinare concesionate in privinta efectuarii actiunilor sanitare veterinare de interes public national si a realizarii actiunilor de identificare si inregistrare a animalelor.

 

S-au realizat 25 de controale specifice cu privire la modul de respectare de catre agricultori a conditiilor de eco-conditionalitate in cadrul schemelor si masurilor de sprijin pentru fermieri in Romania.

 

Alte patru controale s-au realizat in echipe mixte cu reprezentanti ai IPJ Suceava si au vizat transportul de animale/controale trafic, aplicandu-se doua amenzi in valoare de 1.440 de lei, pentru transportul animalelor fara documente, in mijloace de transport neautorizate.Poti fi interesat si de