TRANSAVIA estimeaza dublarea cifrei de afaceri si a profitului pana in 2026

TRANSAVIA estimeaza dublarea cifrei de afaceri si a profitului pana in 2026


Bazandu-se pe impulsul din ultimii trei ani si dupa ce a atins cu succes obiectivele generale de cifra de afaceri si profit in anul anterior, TRANSAVIA, liderul pietei de carne de pui din Romania, anunta Planul de Accelerare a Cresterii Solide pentru urmatorii 3 ani, cu o dublare a cifrei de afaceri si a profitului pana in 2026.

Dupa cel mai bun an din istoria companiei de aproape 33 de ani, cu venituri de peste 1 miliard de lei si un profit record pentru sector, cu o evolutie pozitiva fata de anul anterior, cea mai mare companie din sectorul avicol din tara asteapta rezultate de top pentru viitorul apropiat, ca o continuare fireasca a investitiilor sustinute si a succesului de pana acum.

 

„Intotdeauna noi facem ce spunem si spunem ce facem. In ultimii ani, in care cu totii ne-am confruntat cu o presiune imensa cauzata de pandemie, de o inflatie fara precedent si de o multi-criza globala, noi am reusit sa ne crestem semnificativ cifra de afaceri si sa avem un profit record in sector. Si am atins aceasta performanta de top pentru ca avem o echipa de profesionisti care fac mereu lucrurile exact asa cum trebuie, cu rezultate foarte bune, dovedite de cota de piata si de succesul la export. Avem produse in care romanii si consumatorii de pretutindeni au incredere, fiind naturale, sigure si de cea mai inalta calitate, cu certificari relevante, prestigioase la nivel international. Avem disciplina, eficienta demonstrata si avem ceea ce multora le lipseste: viziune, curaj si resursele necesare datorita profitului sanatos, in crestere an de an. Suntem probabil singura companie din industrie care nu are datorii si care poate sa investeasca masiv din fonduri proprii. Planul nostru reflecta viziunea si forta noastra, iar rezultatele pe care le-am inregistrat pana in prezent sustin ambitia noasta de a ne dubla afacerea in urmatorii 3 ani”, spune dr. ing. Ioan Popa, Presedinte si Fondator TRANSAVIA.

 

E timpul ca liderul industriei avicole din Romania sa tinteasca mai sus!

Performanta de top in industria alimentara inregistrata de liderul industriei avicole, se bazeaza pe o abordare disciplinata care prioritizeaza increderea clientilor si respectul in industrie, investitiile masive si sustinute, inovatia si onestitatea comunicarii si a marketingului. Cu o integrare 100% a intregului lant de productie, de la bob la furculita, compania controleaza complet siguranta si calitatea produselor oferite, precum si costurile de productie fiind singurul producator din regiune care creste, abatorizeaza si proceseaza exclusiv puii proveniti din facilitatile detinute. Acest diferentiator puternic confera afacerii TRANSAVIA un avantaj competitiv distinct pe piata locala si internationala a carnii de pui, care a stimulat consolidarea pozitiei de lider de piata in tara si cresterea exporturilor, care se ridica la aproximativ 30% din productie.

 

Planul de Accelerare a Cresterii Solide nu va aduce beneficii semnificative doar pentru TRANSAVIA, ci va avea si un impact pozitiv asupra economiei romanesti in ansamblu, prin crearea de locuri de munca si prin consolidarea imaginii Romaniei ca pol regional pentru productia si exportul de produse alimentare de inalta calitate.

 

„TRANSAVIA este o companie antreprenoriala romaneasca, infiintata imediat dupa revolutie, in 1991, care a crescut constant si sustenabil prin forta si viziunea proprie. Intr-un moment in care lumea afacerilor este supusa unor transformari rapide si presiunilor crescande, noi facem un pas indraznet catre viitor, considerand ca e timpul sa tintim mai sus. Ne bazam pe renumele nostru, sinonim cu excelenta, siguranta si calitatea premium a produselor din carne de pui, pe respectul fata de clienti, angajati si parteneri si pe responsabilitatea fata de mediu si societate. Suntem in cel mai bun moment din care putem sa ne acceleram dezvoltarea pentru a deveni un jucator important pe piata europeana a carnii de pui. In final, succesul TRANSAVIA nu va fi masurat doar in cifrele financiare, ci si in contributia sa la dezvoltarea unei industrii alimentare romanesti mai durabile, mai responsabile si mai apreciate la nivel international”, declara dr. ing. Ioan Popa, Presedinte si Fondator TRANSAVIA.

 

Dupa ce in 2023, TRANSAVIA a pus in functiune o noua linie de produse procesate care ii permite dublarea capacitatii de procesare a carnii de pui in produse elaborate, compania alimenteaza accelerarea cresterii cu cel mai ridicat nivel de investitii anuale din istoria sa, dar si din sector.

 

Astfel, in 2024, compania va investi peste 50 de milioane de euro, din fonduri proprii, sustinand dezvoltarea rapida, prin proiecte cu randament ridicat in modernizarea si extinderea capacitatilor de productie. La aceasta investitie se adauga si alti vectori de crestere planificati pentru sustinerea dublarii cifrei de afaceri si a profitului in viitorii 3 ani:

- utilizarea energiei regenerabile in proportie de 80-100% din necesarul proceselor de productie, produsa de panourile fotovoltaice si statia de co-generare de inalta eficienta energetica puse in functiune de anul trecut,

- digitalizarea, eficientizarea si optimizarea lantului valoric prin abordarea circulara in toate activitatile „de la bob la furculita... si inapoi”, reutilizand oriunde se poate fiecare element rezultat din procesele de productie,

- inovatii si extinderea portofoliului de produse,

- cucerirea de noi segmente si piete,

- achizitii de noi jucatori din tara si din strainatate.

 



Poti fi interesat si de