Topul celor mai importante subiecte din industria carnii

Topul celor mai importante subiecte din industria carnii


Cu sprijinul EuroMeatNews.com, va oferim saptamanal o trecere in revista a principalelor informatii la nivel mondial din industria carnii.

Pretul carnii in SUA este de asteptat sa creasca in acest an. Inmultirea focarelor de pesta porcina africana din China va accelera exporturile, ceea ce inseamna ca americanii vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar in special pentru carnea de porc, arata o analiza a Rabobank.

 

Tyson Foods investeste in Kazahstan. Compania are in plan extinderea productiei pana la 5 milioane de tone de carne de vita pe an, contracarand criza carnii de porc din China. In acest sens, va investi 200 de milioane de dolari intr-o fabrica de procesare in Kazahstan, intrucat tara ex-sovietica reprezinta o poarta de intrare pe piata chineza.

 

Industria carnii din Asia se prabuseste sub presiunea PPA. Vietnam a raportat alte 2.000 de focare de pesta porcina africana in doar o luna si jumatate, iar situatia din China ar putea fi si mai grava decat s-a estimat. Industria carnii de porc din Asia de Sud-Est pare a se prabusi.

 

Piata carnii de iepure se va extinde in urmatorii 6 ani. Pana in 2025, volumul de piata va atinge 1,8 milioane de tone. China a reprezentat principal piata a carnii de iepure in ultimii ani, insumand 62% (925,000 tone) din volumul total al consumului (1,5 milioane), urmata de Coreea de Nord si Egipt.

 

Whole Foods face trecerea la ambalaje cu mai putin plastic. Masura va fi implementata in Marea Britanie, SUA si Canada si se estimeaza o reducere a cantitatii de plastic cu mai mult de 30 de tone pe an.

 

Multivac investeste peste 17 mil. euro intr-un complex de transare a carnii. Multivac si TVI vor construi un complex modern care se va intinde pe aproximativ 9.000 de metri patrati si va cuprinde o cladire de birouri si un centru de relatii cu clientii, precum si o sala de productie. Finalizarea lucrarilor este planificata pentru luna mai 2020, iar investitia totala se ridica la aprox. 17,5 milioane de euro.

 

Pentru o oglinda completa a industriei carnii la nivel mondial, citeste euromeatnews.com.Poti fi interesat si de