Tunelul de dezinfectie cu tehnologia luminii UV-C -beneficii pentru industria carnii

Tunelul de dezinfectie cu tehnologia luminii UV-C -beneficii pentru industria carnii


Producatorii si procesatorii de produse din carne respecta protocoale sanitare stricte pentru a evita aparitia si raspandirea contaminarilor si a mentine produsele la cel mai inalt nivel de calitate si siguranta.

Insa, in ciuda masurilor de protectie clasice, agentii patogeni pot fi introdusi in zonele de productie si procesare, avand ca purtatori salariatii, materiile prime si materialele, mijloacele de transport, echipamentele, ambalajele etc. In aceste conditii, pentru biosecurizarea unitatii si a produselor alimentare, este necesara blocarea tuturor potentialelor cai de contaminare: aer, suprafete generale si echipamente, produse si ambalaje.

 

Daca pentru dezinfectia aerului, a suprafetelor generale si a echipamentelor companiile din industria carnii au adoptat o serie de masuri sanitare, de multe ori dezinfectia produselor si a ambalajelor nu este luata in calcul. Aceasta in conditiile in care produsele din carne si ambalajele pot reprezenta o importanta sursa de contaminare, transferand agentii patogeni pe suprafetele cu care intra in contact.

 

Cea mai eficienta metoda de a dezinfecta carnea, produsele din carne si ambalajele este utilizarea unui tunel de dezinfectie cu lumina ultravioleta UV-C. Datorita proprietatilor sale biocide, tehnologia luminii ultraviolete UV-C este utilizata la nivel mondial, in industria alimentara, de peste 50 de ani. Lumina ultravioleta UV-C este complet ecologica (nu produce compusi secundari, fizici sau chimici), nu emite caldura, nu modifica proprietatile organoleptice ale carnii si produselor din carne si nu provoaca oxidarea acestora.

 

BIOCOMP, lider de piata cu 30 de ani de expertiza, asigura Biosecuritatea Ecologica Integrata® cu tehnologia luminii UV a spatiilor de productie alimentara, oferind dispozitive de dezinfectie UV-C profesionale, personalizate pe echipamente si spatii de lucru. BIOCOMP este singura companie din Romania care ofera tuneluri de dezinfectie profesionale ce folosesc tehnologia luminii ultraviolete UV-C pentru dezinfectia ambalajelor, a carnii si a produselor din carne.

 

Avantajele tunelului de dezinfectie UV-C BIOAIR

Tunelul de dezinfectie bazat pe tehnologia luminii UV-C BIOAIR BIOCOMP este un dispozitiv profesional, creat special pentru a raspunde provocarilor din industria carnii. Tunelul este creat din inox si este dotat cu tuburi biocide cu teaca de protectie din Teflon, pentru a preveni imprastierea cioburilor in cazul spargerii accidentale. Dimensiunea si puterea instalata sunt adaptate prin proiectare la conditiile specifice ale fiecarui client, pentru eficienta maxima impotriva agentilor patogeni precum Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Salmonella s.a.

 

Tunelul de dezinfectie BIOAIR se monteaza pe banda transportoare, putand fi utilizat atat pentru dezinfectia carnii si a preparatelor din carne, cat si pentru dezinfectia ambalajelor inainte de utilizare, pentru impiedicarea dezvoltarii agentilor patogeni dupa ambalare si pentru extinderea perioadei de proaspat cu pana la 100%.

 

Un alt avantaj al tunelului de dezinfectie BIOAIR BIOCOMP este acela ca reduce cantitatea de substante chimice utilizate, substante care ar putea contamina produsele alimentare. Tunelul de dezinfectie BIOAIR este extrem de fiabil, implica costuri de instalare si intretinere reduse (singurele consumabile sunt tuburile biocide, care se inlocuiesc dupa aproximativ doi ani de utilizare) si genereaza un consum minim de energie, contribuind la reducerea cheltuielilor operationale.

 

Tunelul de dezinfectie cu tehnologia luminii UV-C BIOAIR nu inlocuieste protocoalele sanitare standard, ci vine in completarea acestora, contribuind la mentinerea carnii si a produselor din carne la cel mai inalt nivel de calitate si siguranta. Tunelul de dezinfectie BIOAIR este parte integranta a sistemului de Biosecuritate Ecologica Integrata® cu tehnologia luminii UV-C BIOCOMP, concept unic ce permite blocarea contaminarii si transmiterii agentilor patogeni periculosi in spatiile de productie alimentara.



Poti fi interesat si de