USAMV Cluj-Napoca vinde carne de miel, capsuni si muscate

USAMV Cluj-Napoca vinde carne de miel, capsuni si muscate


Mai multe produse de la fermele si statiunile Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca vor intra in vanzare in magazinele proprii, pentru prima data in acest an, incepand cu data de 19 aprilie 2021.

Intre aceste produse se numara carne de miel (pe baza de comanda), muscate, stoloni de capsun remontant in ghivece suspendate si alte specii de flori sau plante aromatice.

 

Astfel, la Sera Floricola din campusul universitatii se vor pune in vanzare urmatoarele flori si rasaduri, produse de specialistii de la Facultatea de Horticultura: muscate clasice - 8 lei/buc; Begonia, Alyssum, Portulaca, Lobelia, Craite, Busuioc (clasic, cu aroma de scortisoara, aroma de lamaie, rosu), salvie ornamentala - 2,5 lei/buc; tomate romanesti si Inima de bou - 2 lei/buc.

 

Programul de vanzare este luni-vineri, intre orele 8.00 - 14.00, iar doritorii sunt rugati sa aiba propriile ambalaje de transport.

 

La Statiunea de Cercetare Horticola (SCH), din cartierul Gheorgheni, vor intra la vanzare, tot din 19 aprilie, muscate clasice, curgatoare si semicurgatoare, Lobelia, flori de piatra si floarea comoara in diverse variante de culori. Preturile sunt situate intre 8-20 lei, in functie de marimea plantelor, iar specialistii SCH pot pregati si jardiniere, la cerere. De mare succes in anii trecuti, revin si stolonii de capsun remontant la ghivece, cu agatatori (soiurile Albion si Portola), la pretul de 20 lei/buc. La SCH se vand de la inceputul saptamanii si numeroase soiuri de rasaduri de legume, destinate plantarii in spatii protejate (sere/solarii).

 

Programul de vanzare este de luni si pana vineri, intre orele 8.00 – 16.00, si sambata, orele 8.00 – 13.00 (capat str. Liviu Rebreanu, zona parking).

 

De asemenea, Ferma Cojocna vine cu oferta de carne de miel, care se va comercializa pe baza inscrierilor, iar acestea au fost deja deschise la magazinul din campus (Calea Manastur nr. 7), cu un avans de 50 de lei. Ulterior, carnea de miel se va vinde sub forma de carcase, cu greutatea cuprinsa intre 10-20 kg, in conformitate cu programarea stabilita, la pretul de 25 lei/kg. Programul magazinului este de luni si pana vineri, intre orele 8.00 – 18.00.

 

“In acest an am reusit sa venim in intampinarea consumatorilor cu o gama foarte variata de rasaduri, pomi si arbusti fructiferi, flori, precum si produse proaspete din ferme. Acestea este rezultatul muncii intregului colectiv angajat, alaturi de studentii nostri, care si-au realizat astfel lucrarile practice in conditii reale de productie. Speram ca toti cei care doresc sa sprijine activitatea statiunilor noastre sa aleaga sa cumpere produse locale de o calitate superioara”, a declarat directorul general administrativ al USAMV Cluj-Napoca, Ec. dr. Lucian Nas.

 

Ca de obicei, la magazinele universitatii se vor gasi spre vanzare oua de diferite marimi, tot de la Ferma Cojocna, precum si gama de lactate Bio (lapte, sana, iaurt, telemea, cas, branza burduf), patiserii si mezeluri, legume proaspete, toate din productie proprie. Alte rasaduri de legume, destinate plantarii direct in aer liber, vor intra la comercializare dupa Sarbatorile Pascale, la Sera Legumicola din campus.Poti fi interesat si de