Un nou virus cu risc pandemic, descoperit in China

Un nou virus cu risc pandemic, descoperit in China


Noua amenintare a fost descoperita in fermele de porci si se poate transmite la oameni.

O noua amenintare la adresa omenirii pare sa se fi dezvoltata in randul efectivelor porcine din China. Un studiu al cercetatorilor chinezi efectuat in perioada 2011-2018 in fermele de suine din statul asiatic arata ca virusul gripei aviare H1N1 a suferit o mutatie care i-a permis sa ia forma unei peste porcine transmisibila si la om, informeaza publicatia EuroMeat News.
Noua tulpina a virusului a fost numita "G4", iar urme ale virusului au fost descoperite atat la efectivele de porci din fermele de suine incluse in cercetare, cat si in sangele angajatilor din aceste exploatatii comerciale.
Chiar daca nu prezinta un risc iminent de declansarea a unei pandemii, cercetatorii chinezi recomanda o monitorizare atenta si constanta a populatiei umane care lucreaza in fermele de poarci sau locuieste in apropierea acestora. China este si tara de origine a epidemiei COVID-19, care a generat pana acum mai multe scenarii privind natura noului coronavirus. Varianta oficiala este ca virusul a luat nastere in coloniile de lilieci din sud-estul Chinei de unde a migrat catre populatie.Poti fi interesat si de