Unicarm a inaugurat o ferma in care a investit 13 milioane de euro

Unicarm a inaugurat o ferma in care a investit 13 milioane de euro


Producatori agricoli, procesatori, zootehnisti si reprezentanti ai unor institutii au luat parte, la sfarsitul saptamanii trecute, la inaugurarea fermei Unicarm de la Moftin, din judetul Satu Mare.

Potrivit reprezentantilor companiei, ferma este una dintre cele mai mari din Romania si are capital integral privat. Odata cu inaugurarea fermei, Unicarm inchide circuitul de productie, care acum se compune din: productie zootehnica, procesare si desfacerea produselor prin intermediul retelei proprii de magazine.

 

Ferma se intinde pe o suprafata de aproximativ 6 hectare, iar pentru aprovizionarea cu furaje si cereale, productie proprie, sunt exploatate peste 300 de hectare. Ridicarea acestei ferme zootehnice a durat nu mai putin de 3 ani. Ideea infiintarii acesteia s-a nascut din necesitatea aprovizionarii constante cu carne proaspata de vita si manzat a fabricilor de procesare ale firmei-mama Unicarm.

 Foto-Moftin-6-800x600

Investitia ridica la aproximativ 13 milioane de euro, scrie gazetanord-vest.ro. Ferma este compusa din grajduri, o moara de cereale performanta, cu o capacitate de a prelucra 10 tone de furaje in 24 de ore, birouri pentru fermieri, dormitoare moderne pentru angajati, silozuri pentru depozitarea a 20.000 de tone de cereal, utilaje agricole performante, un put de apa cu instalatiile aferente, instalatii pentru evacuarea dejectiilor cu platformele de gunoi. Ferma dispune si de o maternitate moderna, care asigura necesarul de taurasi pentru ingrasare in vederea abatorizarii. In prezent, in Ferma exista 800 de tauri, in greutate de aproximativ o tona fiecare, si vite finisate pentru abatorizare, in greutate de aproximativ 800 de kilograme.

 

In urmatoarea perioada Unicarm are in plan inaugurarea a nu mai putin de 12 supermarketuri. Compania Unicarm apartine omului de afaceri Vasile Lucut.Poti fi interesat si de