Valcea: Din 1.000 de mistreti impuscati, niciunul nu avea pesta

Valcea: Din 1.000 de mistreti impuscati, niciunul nu avea pesta


Cu aproape 2.000 de porci salbatici impuscati de la inceputul anului 2018 si pana acum, dintre care aproximativ 1.000 din cota suplimentara alocata judetului ca masura pentru combaterea pestei porcine africane, Valcea se situeaza pe primul loc in tara, cu peste 50% din totalul mistretilor recoltati pana acum la nivel national, a precizat, marti, directorul Garzii Forestiere Valcea, Eugen Simionescu.

Potrivit acestuia, din cota de interventie, de circa 1.030 de exemplare, mai sunt de impuscat mai putin de 50, termenul pana la care aceste animale ar trebui recoltate urmand sa expire pe 28 ianuarie.

 

'Dintr-un total de 1.026 de porci mistreti pe cota de interventie mai aveam de recoltat 48 de exemplare. Avem termen pana luni. Vreau sa mentionez ca dintr-un total de 2.718 exemplare, cat a fost cota de recoltare anuala plus cota de interventie, mai avem 617 exemplare. Niciun judet din tara nu are un procent atat de ridicat. Printr-o adresa a Ministerului Apelor si Padurilor, am fost informati ca din cota de mistreti impuscati la nivel de tara avem peste 50% numai in judetul Valcea', a precizat Simionescu.

 

De la toti porcii impuscati din luna august si pana acum s-au recoltat probe, la niciunul dintre acestia nefiind depistat virusul pestei porcine africane, a mentionat seful Garzii Forestiere.

 

In judetul Valcea nu a fost raportat pana acum niciun caz de pesta porcina africana.Poti fi interesat si de