Volatilitate ridicata pe piata globala a carnii de pasare

Volatilitate ridicata pe piata globala a carnii de pasare


O serie de factori, inclusiv inteligenta artificiala, preturile ridicate ale furajelor, lipsa stocurilor de reproductie si stocurile mari acumulate in mai multe piete vor actiona ca bariere in sectorul carnii de pasare.

Industria carnii de pasare isi va reveni lent in urmatoarele luni, datorita dependentei sale mari de sectorul serviciilor alimentare (35%), arata cele mai recente perspective trimestriale de la Rabobank, scrie EuroMeatNews.com.

 

Pe masura ce tarile redeschid sectorul HoReCa, iar controlul asupra COVID- 19 se imbunatateste, industria carnii de pasare va incepe sa-si revina.

 

„In tarile in care mai multi dintre acesti factori perturbatori se intalnesc, preturile la pui au crescut major. Unele guverne au inceput sa intervina pentru a-si proteja economiile impotriva inflatiei preturilor”, spune Nan-Dirk Mulder, Senior Analyst - Animal Protein. Acest tip de situatie ar putea aparea mai des in 2021, determinata de Covid-19, de intreruperea stocului de reproductie legata de inteligenta artificiala si de preturile ridicate ale furajelor.

 

Cele mai performante industrii, cel putin deocamdata, se afla in SUA, Mexic, Japonia si Rusia, in timp ce supraoferta ridica probleme pentru producatorii de pasari din UE, Africa de Sud si Thailanda.

 

Gripa aviara este, de asemenea, o problema pentru unii dintre cei mai mari producatori din UE, dar si pentru cei din Rusia si Asia de Est. Focarele au perturbat fluxurile comerciale de oua pentru incubatie, pui de o zi si pasari din Europa si acest lucru va avea un impact asupra productiei in urmatoarele luni. In acelasi timp, o recuperare a productiei de porc in China si Vietnam ar putea reduce cererea de carne de pasare din aceste tari. Printre punctele cheie pentru producatori se numara planificarea disciplinata pentru cresterea ofertei, concentrarea pe reducerea costurilor de productie, eficienta in productie si formularea furajelor, precum si echilibrarea cererii cauzate de deciziile luate de oficialii guvernamentali in legatura cu pandemia.

 

In acest moment, comertul global este inca extrem de competitiv, nivelurile comerciale fiind inca in scadere (-4%) si preturile scazute.Poti fi interesat si de