Abatorul Peris si Grupul Cathedral isi unesc fortele pentru consolidarea pozitiei pe piata carnii din Romania

Abatorul Peris si Grupul Cathedral isi unesc fortele pentru consolidarea pozitiei pe piata carnii din Romania


Abatorul Peris SA, cel mai mare procesator de porci si carne de porc din sud-estul tarii, anunta preluarea a trei unitati regionale de procesare si comercializare a carnii detinute de antreprenorul Alin Zamfira.

Tranzactia este pe baza de schimb de actiuni in urma caruia Alin Zamfira intra in actionariatul Abatorul Peris SA cu o participare de 40%, urmand sa detina functia de Presedinte al Consiliului de Administratie. Consiliul Concurentei a fost deja notificat, tranzactia urmand a se finaliza dupa primirea deciziei.

 

“Consolidarea industriei este o necesitate in conditii de piata dificile si ne va permite sa oferim consumatorilor o gama larga de preparate cu specific romanesc, in completarea produselor ultra-proaspete oferite deja de Abatorul Peris. Urmarim astfel dezvoltarea pe lantul valoric de procesare performant, pentru a aduce clientilor nostri produse romanesti de cea mai buna calitate”, a declarat Bogdan Grama, Director General Abatorul Peris.

 

Grupul Cathedral si-a inceput activitatea in anul 2015 din dorinta de a aduce in marile lanturi de magazine produse cu specific romanesc. Astazi, din Grup fac parte doua unitati specializate de procesare a carnii, Cathedral Distribution SRL si Policalita SRL, precum si Almado Total Distribution SRL care detine o retea de 12 magazine specializate in judetele Buzau, Vrancea si Bacau. Afacerea consolidata genereaza venituri de aproximativ 40 milioane euro pe an, avand peste 300 de angajati.

 

alin

 

Alin Zamfira este originar din judetul Buzau, fiind unul dintre cei mai tineri investitori din industria de carne din Romania, care s-a dezvoltat extrem de rapid in ultimii ani. Este recunoscut in piata ca un bun partener, atat al furnizorilor cat si al retelelor de retail, promovand constant excelenta in calitatea produselor oferite consumatorilor.

 

„M-am format ca sportiv de performanta si principiile de „fair play” pe care le-am invatat din sport le aplic si in afacerile mele, in relatia cu partenerii. Prin aceasta unire a fortelor, imi doresc sa ajungem un model de performanta si calitate in promovarea produselor cu specific romanesc”, a precizat Alin Zamfira, antreprenorul ce detine Grupul Cathedral.

 

„Industria de carne traverseaza o perioda dificila si am ales sa ne unim fortele cu Alin pentru ca este un antreprenor tanar, energic, competent, si cu spiritul unui sportiv de performanta. Raman consecvent ideii ca orice afacere antreprenoriala are nevoie, din cand in cand, de un suflu nou, adus de tanara generatie pentru a continua sa performeze si sa inoveze”, a afirmat Jabbar Kanani, Presedinte al Consiliului de Administratie Abatorul Peris SA.

 

Abatorul Peris SA este cel mai mare procesator al porcilor si carnii de porc din sud-estul tarii si detine la Niculesti, judetul Dambovita, una dintre cele mai moderne facilitati de productie, cu o capacitate de procesare de 500.000 de capete anual. Abatorul Peris este, de asemenea, specializat in productia produselor romanesti din gama ultra proaspata.

 

Compania a fost infiintata in 2019, cu scopul de a procesa şi comercializa carne de porc destinata aprovizionarii Capitalei si zonei de sud-est a tarii. In ultimii ani, societatea a investit peste 20 milioane de euro in retehnologizarea si cresterea capacitatii de productie si a devenit una dintre cele mai mari unitati de procesare a carnii de porc din Romania. Produsele companiei sunt comercializate in marile lanturi de magazine, cat si in reteaua proprie de 30 de magazine de carne sub marca „Peris”. Abatorul Peris are peste 400 de angajati si estimeaza pentru 2023 o cifra de afaceri de 100 milioane de euro.

 



Poti fi interesat si de