Agentiile de Plati din UE se reunesc la Bucuresti, la cea de-a 45-a conferinta

Agentiile de Plati din UE se reunesc la Bucuresti, la cea de-a 45-a conferinta


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) organizeaza la Bucuresti, alaturi de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, cea de-a 45-a Conferinta a directorilor agentiilor de plati din Uniunea Europeana, in contextul exercitarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al APIA, evenimentul va avea loc in perioada 15-17 mai 2019, sub patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

 

Conferinta este un eveniment informal bianual, organizat in cadrul presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, destinat, in primul rand, directorilor agentiilor de plati din toate statele membre ale UE si din statele candidate, dar care se bucura totodata de participarea reprezentantilor unor institutii europene de marca, precum Comisia Europeana si Curtea de Conturi Europeana.

 

Evenimentul reprezinta platforma ideala pentru intarirea dialogului si a cooperarii intre agentiile de plati ale UE in vederea imbunatatirii proceselor si a rezultatelor punerii in aplicare a Politicii Agricole Comune (PAC).

 

"Conferinta de la Bucuresti isi propune sa faciliteze schimbul de experienta, bune practici si lectii invatate in randul agentiilor de plati, pentru identificarea provocarilor comune cu care acestea se confrunta in actuala perioada de programare, dar si a unor posibile solutii comune. Totodata, conferinta urmareste sa abordeze perspectivele si provocarile subsumate procesului de tranzitie de la actuala la viitoarea PAC dupa 2020 si va beneficia de prezentari, ateliere de lucru, dezbateri si contributii din partea tuturor actorilor implicati in proiectarea si implementarea PAC (agentiile de plati, Comisia Europeana, Curtea de Conturi Europeana)", se spune in comunicatul APIA.Poti fi interesat si de