Agroland anunta incheierea unui plasament de actiuni cu subscrieri de aprox. 8 mil. euro

Agroland anunta incheierea unui plasament de actiuni cu subscrieri de aprox. 8 mil. euro


Agroland a incheiat un plasament privat prin care au fost subscrise 8.565.782 de actiuni, in valoare de 38,5 milioane de lei (7,9 milioane de euro).

"Plasamentul a fost intermediat de TradeVille si, desi initial fusese programat pentru perioada 18 noiembrie - 2 decembrie 2020, s-a incheiat anticipat din prima zi, in conditiile unei suprasubscrieri cu 385% peste valoarea ofertei", se mentioneaza in comunicat.

 

Totalul actiunilor subscrise a fost de 4,85 ori mai mare decat oferta initiala de 1.765.590 de actiuni si s-au inregistrat 139 de subscrieri. Metoda de alocare utilizata a fost pro-rata, iar pretul de vanzare a fost de 4,5 lei pe actiune. Subscrierea minima s-a ridicat la 99.000 lei, echivalentul a 22.000 de actiuni.

 

Totodata, peste 97% dintre ordinele de subscriere ale clientilor TradeVille, care au participat la plasament, au fost lansate prin platforma online de tranzactionare. Aceasta oferta de actiuni survine la opt luni de la finalizarea cu succes a unei oferte de obligatiuni corporative, desfasurata de Agroland in parteneriat cu TradeVille, prin care a fost obtinuta o finantare de 8.080.300 lei.

 

Capitalul respectiv a fost partial utilizat pentru dezvoltarea unui nou concept de magazine, Agroland MEGA, care se adreseaza atat clientilor traditionali, cat si celor cu venituri peste medie.

 

In urma incheierii cu succes a plasamentului de actiuni, evaluarea Agroland se situeaza la 10 milioane de euro, estimeaza reprezentantii companiei.

 

"Acest plasament incheie unul dintre cei mai profitabili si intensi ani ai Agroland, care a finalizat primul semestru din 2020 cu o cifra de afaceri de 25,5 milioane de euro, in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada din 2019, si cu un profit net de patru ori mai mare decat cel inregistrat in 2019. Printre celelalte momente marcante pentru activitatea companiei se numara preluarea activitatii Avicola Bucuresti, sucursala Mihailesti, si deschiderea primului magazin de tip Mega din Bucuresti, situat pe Soseaua Fundeni", se mentioneaza in comunicat.

 

La inceputul lui 2021, Agroland a planificat listarea actiunilor pe sistemul multilateral de tranzactionare operat de BVB.

 

Agroland este cea mai mare retea de magazine cu produse pentru gardening, pet care si hobby farming din Romania, are capital 100% romanesc si a fost fondata in 1997, la Timisoara, de catre antreprenorul Horia Cardos. In prezent, reteaua Agroland are 248 de unitati, localizate in 29 de judete, si 400.000 de clienti unici/an.

 

TradeVille este un broker cu vechime de peste 25 de ani pe piata de capital din Romania si ofera clientilor de retail acces facil si rapid la Bursa de Valori Bucuresti si la marile burse internationale.Poti fi interesat si de