Alfredo Seafood investeste anual 200.000 lei in masuri de siguranta alimentara

Alfredo Seafood investeste anual 200.000 lei in masuri de siguranta alimentara


Alfredo Seafood, una dintre cele mai importante marci din Romania, sub a carei denumire sunt importate ?i distribuite produse din pe?te ?i fructe de mare, aloca anual aproximativ 200.000 lei pentru a pastra standarde inalte de siguranta alimentara, de la capturarea din cele mai bune surse, cu echipaje certificate, pana la transportul, procesarea si distribuirea pestelui si a fructelor de mare in conditii optime.

Compania efectueaza 100 de curse saptamanal, cu peste 1.000 de livrari catre clienti, prin intermediul flotei proprii de 15 camioane, care parcurg peste 10.000 kilometri, o distanta care se apropie de diametrul Terrei, de 12.742 kilometri.

 

“Intotdeauna am respectat in cel mai strict mod standardele de siguranta alimentara. Sa aducem produse de cea mai buna calitate este dezideratul Alfredo Seafood inca de la infiintare, acum aproape 20 de ani. Investim sume importante in mod regulat, pentru a ne asigura ca pestele este pescuit in mod sustenabil si din cele mai curate ape, ca aducerea lui in tara, prelucrarea si distribuirea sunt facute corespunzator. Camioanele Alfredo Seafood parcurg lunar aproximativ 50.000 km, pentru a reusi sa aducem in Romania peste proaspat, intr-un interval ce se incadreaza intre 10 si 60 de ore de la capturare”, a declarat Mihai Cristian Darmanescu, fondator al Alfredo Seafood.

 

Pentru activitatea de transport, in afara de obtinerea avizelor, Alfredo Seafood trebuie sa respecte norme riguroase, care presupun respectarea diagramelor de temperatura, trecerea printr-o serie de controale la incarcarea si descarcarea fiecarui lot, precum si o a doua verificare, la incarcare, in urma careia se emite declaratia de conformitate a produsului. De asemenea, sunt tinute sub observatie si conditiile in care sunt pastrate pestele si fructele de mare, prin intermediul diagramelor de depozit. Toate produsele, atat cele proaspete, cat si cele congelate sau abia procesate, sunt supravegheate printr-un program computerizat care urmareste trasabilitatea pe lot. „Fiecare produs este luat in evidenta din momentul capturarii, urmarindu-se indeaproape tot traseul sau pana la raft. Practic, putem spune ca fiecare peste are un pasaport sau o carte de identitate. Tocmai pentru ca ne dorim ca tot ceea ce aducem in tara sa fie de o calitate ireprosabila, suntem nevoiti sa aruncam circa 2% din fiecare transport, pentru ca nu trece de controalele noastre interne, care se realizeaza etapizat si dureaza intre doua si zece ore”, a adaugat fondatorul Alfredo Seafood.

 

Investitiile in siguranta alimentara includ si costurile pentru obtinerea si reinnoirea certificarilor internationale, care sunt de aproximativ 45.000 lei anual. Astfel, Alfredo Seafood si-a prelungit, in 2019, doua dintre cele mai importante atestari internationale: ASC (Aquaculture Stewardship Council), pentru peste de acvacultura, si MSC (Maritime Stewardship Council), destinata pestelui salbatic, pescuit si procesat in mod sustenabil. In afara de provenienta pestelui si modul in care acesta a fost crescut si pescuit, cele doua certificari sunt acordate si pentru indeplinirea criteriilor de depozitare, procesare si flux logistic.

 

“Investitiile in siguranta alimentara sunt vitale, iar noi suntem intr-un proces continuu de imbunatatire. Tocmai de aceea ne-am dorit sa obtinem si cele mai importante certificari internationale fiind preocupati in permanenta de tot ceea ce inseamna fluxul logistic prin care se desfasoara drumul pestelui de la sursa, pana in magazin. In prezent, piata romaneasca de peste si fructe de mare traverseaza un moment dificil, marcat de scandalurile recente care au zguduit industria si increderea oamenilor. Este crucial ca romanii sa renunte la temeri si sa aiba din nou siguranta ca pot gasi peste de cea mai buna calitate. Acest lucru se poate realiza printr-o comunicare transparenta, cu cartile pe masa, a tuturor jucatorilor din industrie. Doar asa vom putea asista la o revigorare a consumului si la stabilizarea pietei”, a conchis Mihai Cristian Darmanescu.



Poti fi interesat si de