Barbu: APIA a deblocat platile catre fermieri si a autorizat la plata 1,5 miliarde de lei

Barbu: APIA a deblocat platile catre fermieri si a autorizat la plata 1,5 miliarde de lei


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a autorizat la plata pentru fermieri, saptamana trecuta, suma totala de aproximativ 1,5 miliarde de lei, a anuntat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin Barbu.

"APIA a autorizat la plata pentru fermieri suma totala de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ce reprezinta interventiile de plati directe, ajutoarele nationale tranzitorii in sectorul vegetal, zootehnic, precum si masurile de dezvoltare rurala. Astfel, fermierilor din sectorul vegetal le intra in conturi 528.160.723,12 lei, iar celor din sectorul zootehnic 964.245.374,84 lei", a scris Barbu pe Facebook.

 

Acesta a subliniat ca pentru sectorul vegetal sunt plati directe decuplate, ecoschema PD 04 - practici benefice pentru mediu aplicabile in teren arabil, ANT-uri, precum si masuri de dezvoltare rurala care vizeaza mediul si clima, agricultura ecologica sau zonele care se confrunta cu constrangeri naturale sau specifice.

 

Platile pentru sectorul zootehnic vizeaza sprijinul cuplat pe venit la vaci de lapte, carne de vita, ovine si caprine.

 

"Le multumesc colegilor de la APIA ca s-au mobilizat si au deblocat procesul de autorizare la plata pentru fermieri. Am convingerea ca toti colegii mei din institutiile din subordinea ministerului au inteles ca noi lucram pentru fermieri si ca ei sunt prioritatea noastra", a mai scris ministrul Agriculturii, pe pagina de socializare.



Poti fi interesat si de