Carmistin accelereaza investitiile, mizand pe producerea de hrana bio

Carmistin accelereaza investitiile, mizand pe producerea de hrana bio


Grupul Carmistin, unul dintre cei mai importanti producatori romani de alimente, continua strategia de investitii si dezvoltare durabila, prin accesarea de noi finantari. Acestea vor fi directionate atat catre divizia dedicata cresterii animalelor, productiei de oua bio si agriculturii ecologice, cat si catre noile proiecte destinate utilizarii energiei verzi.

Creditul sindicalizat, in valoare de 42 milioane euro - o extensie importanta a liniei de finantare existente la nivelul companiei, este derulat in comun de Banca Comerciala Romana SA (in calitate de coordonator, aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentatie, garantii si plati), CEC Bank (in calitate de aranjor principal mandatat), OTP Bank, EximBank, First Bank si Intesa Sanpaolo Bank (in calitate de creditori).

 

Sumele atrase au ca destinatie cresterea capacitatii de productie, diversificarea portofoliului de produse, imbunatatirea continua a calitatii acestora si dezvoltarea  a doua proiecte de producere a energiei electrice si termice in sistem de cogenerare pentru consumul companiilor din grup.

 

In ciuda contextului economic instabil de anul trecut, Carmistin a continuat politica de dezvoltare, avand avantajul integrarii pe verticala si acoperind toate etapele necesare producerii de alimente, de la eclozare si hranire, pana la procesare si distributia carnii. "Un astfel de nivel de integrare ne permite sa controlam costurile de productie, sa sporim eficienta si sa ne adaptam la noile conditii de piata. Organizatia noastra are potentialul de a ajunge un jucator major in sectorul agribusiness regional si global si este important sa avem sustinerea bancilor partenere, astfel incat sa asiguram competitivitatea fata de concurenta internationala si sa implementam politici sustenabile de dezvoltare”, a declarat Cristina Anghel, Finance Coordinator Carmistin.

 

Carmistin are in ADN performanta si dezvoltarea continua, sustinuta de un plan investitional adaptat pietelor globale. Avem nevoie de o astfel de viziune si de actiuni strategice pentru a crea produse agroalimentare cu valoare adaugata mare, dar si pentru a sustine dezvoltarea rurala a Romaniei, cu atat mai mult cu cat o tema importanta in 2022, la nivel global, a fost combaterea insecuritatii alimentare prin cresterea productiei durabile, lanturi noi de aprovizionare, multilateralism si solidaritate”, a declarat Ana-Maria Samuila, Head of Agribusiness & Food BCR.

 

Grupul Carmistin, pozitionat in prezent intre primii trei producatori de carne din Romania, cu o cifra de afaceri de peste 1,8 miliarde RON si 2.700 angajati in toata tara, preconizeaza crearea a inca 650 noi locuri de munca doar in 2023.

 

Grupul cuprinde peste 20 companii active in productia de carne de pasare si oua, cresterea porcilor, cresterea bovinelor, dar si in productia de cereale, in cadrul Carmistin fiind integrati in prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentand agricultura bio.

 

Obiectivul Carmistin este de a deveni cel mai mare producator de proteina animala din Romania.Poti fi interesat si de