Carmistin intra pe sectorul de economie sociala si finanteaza 29 de afaceri

Carmistin intra pe sectorul de economie sociala si finanteaza 29 de afaceri


Carmistin International implementeaza un proiect cu finantare europeana in valoare totala de peste 13,7 milioane de lei pentru sustinerea investitiilor in initiative antreprenoriale sociale la nivelul regiunilor Sud-Muntenia, Sud Vest si Vest, prin infiintarea a 29 de structuri de economie sociala, in vederea dezvoltarii economiei sociale si cresterii ocuparii locurilor de munca la nivel regional.

Rezultatele principale obtinute in urma implementarii proiectului sunt:

- Selectia, recrutarea in proiect si formarea profesionala a 112 persoane, dintre care minim 30% trebuie sa fie de gen feminine, iar cel putin doua persoane trebuie sa aiba domiciliul in mediu rural.

- Selectarea celor mai bune 29 de planuri de afaceri elaborate de persoanele formate.

- 29 de viitori antreprenori mentorati, consiliati in vederea demararii si gestionarii eficiente si sustenabile a unor noi afaceri in domeniul economiei sociale.

- Acordarea a 29 de subventii pentru infiintarea de intreprinderi sociale sustenabile.

- 4 subventii * 54.000 euro (pentru infiintarea a minim doua locuri de munca)

- 20 subventii * 69.950 euro (pentru infiintarea a minim trei locuri de munca)

- 5 subventii * 99.950 euro (pentru infiintarea a minim cinci locuri de munca)

- Minim 93 de locuri de munca create in cadrul celor 29 de intreprinderi sociale infiintate.

 

"Peste 112 persoane din regiunile Sud-Muntenia, Sud Vest si Vest vor participa la cursuri de formare in domeniul antreprenoriatului social, acreditate de ANC, cursuri in urma carora se vor dobandi noi competente si abilitati in demararea si gestionarea eficienta a unor afaceri in domeniul vizat, precum si posibilitatea de transmitere a informatiilor si cunostintelor dobandite catre ceilalti membri fondatori ai societatilor economice sociale si chiar catre angajati, clienti sau beneficiari. Acest program este menit sa  ajute la dezvoltarea mediului economic si social la nivel regional dar si la cresterea ocuparii fortei de munca in zona, prin locurile de munca nou create. Nu in ultimul rand urmarim rezultate pe termen lung prin cresterea cuantumului ajutoarelor acodate la nivel regional pentru demararea unei afaceri in sectorul economiei sociale  si facilitarea accesului noilor antreprenori in economia sociala la finantari nerambursabile", a declarant Andrei Brumaru, Manager de proiect in cadrul SUSTIN si Director Executiv Carmistin International. Titlul proiectului este "Start-up-uri Sociale pentru dezvoltare sustenabila nationala – SUSTIN" (cod MySMIS: 127434), iar valoarea acestuia este de 13,713,622.25 lei, din care peste 98% este finantare nerambursabila - 13,516,849.39, contributia proprie fiind de 196,772.86 lei.

 

Carmistin International este parte a grupului Carmistin, unul dintre principalii jucatori de pe piata agroalimentara din Romania. Carmistin reprezinta un model integrat, cu 6 linii de business, operand un lant ce porneste de la cultivarea pamantului, cresterea animalelor, productia furajului si ajungand pana la productia si comercializarea produselor din carne in cele peste 150 de magazine ale companiilor din grup.Poti fi interesat si de