Carrefour da afara peste 1.200 de angajati

Carrefour da afara peste 1.200 de angajati


Grupul francez de distributie Carrefour vrea sa elimine 1.229 de locuri de munca la hypermarket-urile din Franta, in cadrul unui plan de transformare ce prevede cresterea vanzarilor si profiturilor celui mai mare grup european de retail, a declarat pentru Reuters un reprezentat al sindicatului Force Ouvriere.

"Este o lovitura dura. Dincolo de eliminarile de efective se pune sub semnul intrebarii viitorul modelului de hypermarket", a spus Michel Engels, reprezentat al sindicatului Force Ouvriere. Anterior Carrefour a confirmat ca poarta discutii cu privire la un acord colectiv, insa compania nu a precizat nicio cifra cu privire la posibilele locuri de munca ce ar putea fi afectate. Pentru a relansa vanzarile la hypermarket-urile din Franta, unde Carrefour are 60.000 de angajati, grupul francez a decis sa accelereze reducerea spatiilor non-alimentare si sa elimine anumite raioane precum cele de bijuterie.

 

Carrefour este in mijlocul unui plan cincinal lansat in urma cu un an in ideea de a reduce costurile, a creste investitiile in E-commerce si a cauta un parteneriat in China, totul pentru a-si majora profiturile si a raspunde la concurenta crescuta venita din partea retailerului online Amazon. In Romania, Grupul Carrefour numara 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri 'Carrefour', 218 supermarketuri (203 magazine 'Market' si 15 magazine 'Express Orange'), 42 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comert online.Poti fi interesat si de