Carrefour incepe integrarea magazinelor Cora. Consiliul Concurentei a aprobat tranzactia

Carrefour incepe integrarea magazinelor Cora. Consiliul Concurentei a aprobat tranzactia


Carrefour anunta finalizarea tranzactiei cu Grupul Louis Delhaize si preluarea tuturor activitatilor brandului Cora din Romania - 10 hipermarketuri si 9 magazine de proximitate, precum si a celor 2.000 de angajati.

Potrivit unui comunicat al retailerului Carrefour, in perioada urmatoare, hipermarketurile si magazinele de proximitate nou achizitionate vor intra intr-un proces treptat de rebranding, care urmeaza sa fie finalizat la sfarsitul anului 2024.

 

"Carrefour este determinat sa le ofere clientilor cea mai buna experienta in hipermarketurile si magazinele sale, astfel incat hipermarketurile vor ramane deschise, pe cat posibil, pe parcursul procesului, iar magazinele de proximitate vor fi inchise o perioada scurta de timp, pentru a fi rapid adaptate la formatul Carrefour Express. Hipermarketurile Cora vor incepe procesul de transformare la finalul anului 2023, atunci cand se va lansa si campania Cora devine Carrefour, menita sa vina in ajutorul consumatorilor si sa ii familiarizeze cu noile beneficii", se mentioneaza in comunicat.

 

Tranzactia anuntata in luna aprilie a acestui an prin care grupul Carrefour va prelua Cora Romania a fost aprobata de catre Consiliul Concurentei la finalul lunii octombrie 2023.

 

"Ne pregatim sa incheiem anul 2023 cu o achizitie importanta pentru compania noastra si sa intram in noul an cu un plan foarte bine pus la punct de integrare a tuturor magazinelor Cora. Echipa noastra se va mari cu peste 2.000 de noi colegi, iar in perioada urmatoare ne vom concentra pe integrarea noilor membri in universul nostru. Primul nostru obiectiv comun va fi sa le asiguram clientilor nostri cea mai buna experienta Carrefour pe durata intregului proces de integrare. Cele doua echipe vor colabora pentru a le oferi tuturor consumatorilor cea mai buna experienta in magazinele noastre pe tot parcursul procesului de transformare a acestora. (...)", a declarat Julien Munch, CEO Carrefour Romania.

 

Tranzactia presupune cresterea portofoliului Carrefour la peste 430 de magazine in tara la momentul semnarii, contribuind la consolidarea de business a companiei in Romania si ca angajator de top in sectorul de retail.

 

Odata cu achizitia operatiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la peste 430 de magazine, in 113 orase din tara si ajunge in top trei jucatori de pe piata de retail din Romania, fiind un angajator de top certificat pentru peste 17.000 de angajati.

 

In 2022, Carrefour Romania a fost un important contributor la sustinerea economiei, cu peste 681 milioane de lei in taxe aduse la bugetul de stat. Furnizorii Carrefour de anul trecut au provenit in proportie de peste 93% din Romania, iar acum retailerul continua sa isi extinda reteaua de producatori locali si ultra-locali, care insumeaza peste 1.300 de parteneriate, pentru furnizarea de produse proaspete.



Poti fi interesat si de