Comtim Romania si Banca pentru Alimente Timisoara lanseaza o campanie de combatere a risipei alimentare
Miercuri, 21 Mai 2025

Miercuri, 21 Mai 2025
Prin intermediul acesteia, cei doi parteneri si-au propus sa ofere copiilor din scolile din judetul Timis, atat din mediul rural cat si urban, informatii cu privire la folosirea responsabila a resurselor alimentare si la reducerea risipei. Prin atelierele interactive si distribuirea brosurii „Jurnalului lui Tim”, elevii sunt incurajati sa isi formeze deprinderi pentru un consum responsabil: invata sa pastreze corect alimentele, sa citeasca etichetele produselor corect si sa reutilizeze resturile de friptura, de exemplu, in retete ingenioase.
Elevii participanti primesc si „Jurnalul lui Tim”, un material educativ conceput special pentru ei, redactat intr-un limbaj accesibil si prietenos. Acesta le ofera informatii intersante si sugestii practice pentru a-I pregati sa devina mai responsabili in gestionarea alimentelor si prevenirea risipei alimentare. Eroul cartii este Tim (Comtim), un baietel de 9 ani, care a participat deja la un atelier privind combatarea risipei alimentare, ce impartaseste din propria experienta si ii ghideaza pe copii pe drumul catre un consum sustenabil. Cei mai creativi dintre elevi vor fi recompensati—retetele lor vor fi publicate pe site-ul oficial al proiectului www.jurnalulluitim.ro si vor avea sansa sa fie premiati pentru ingeniozitatea lor. Astfel, fiecare elev participant contribuie personal la reducerea risipei alimentare si descopera satisfactia de a gati inteligent.
„Credem ca schimbarea incepe cu educatia. Impreuna cu Banca pentru Alimente Timisoara, am pus bazele acestui jurnal pentru a incuraja obiceiuri mai bune: sa nu irosim mancarea, sa cumparam chibzuit, sa reciclam corect si sa invatam ce putem face cu resturile alimentare”, transmite Cristina Bodea, Director de Sustenabilitate Comtim Romania.
Intr-un context in care risipa alimentara atinge niveluri alarmante, o campanie de educare sustinuta de o companie lider in productia alimentara devine esentiala pentru formarea unor comportamente responsabile, contribuind direct la reducerea pierderilor si promovarea unui consum sustenabil.
„Banca pentru Alimente Timisoara a decis sa se implice intr-un proiect educativ destinat copiilor, pornind de la convingerea ca schimbarea reala incepe de la cei mici. Pentru a construi un viitor in care risipa alimentara sa nu mai fie o obisnuinta, este esential ca educatia sa inceapa devreme. Astfel a fost creat Jurnalul lui Tim, o carte de activitati special conceputa pentru copii, in care personajul principal, Tim – un baietel curios de 9 ani – ii insoteste pe cei mici intr-o aventura educativa despre importanta reducerii risipei alimentare”, a precizat Hana Csaszar, Presedinte Banca Regionala pentru Alimente Timisoara.
In 2025, risipa alimentara a continuat sa fie o problema globala majora. Conform surselor publice, la nivel mondial, aproximativ 1/3 din totalul alimentelor produse pentru consum uman au fost irosite. In Romania, se estimeaza ca 2,5 milioane de tone de alimente sunt aruncate anual, ceea ce inseamna ca fiecare roman risipeste, in medie, 129 kg de mancare pe an.
"Strategia de investitii a Grupului City Grill vizeaza consolidarea pozitiei de lider in HoReCa p...
Conform unui comunicat, grupul a raportat vanzari consolidate de 362,6 milioane lei in primul tri...
Odata cu acest proiect, dezvoltat pe un teren de 6 ha si avand o suprafata totala construita de 2...