Daea: Peste 7,5 miliarde de euro au alimentat agricultura romaneasca

Daea: Peste 7,5 miliarde de euro au alimentat agricultura romaneasca


Romania va ajunge in primele doua luni din acest an la 1,6 miliarde de euro, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, precizand ca este vorba despre plati prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

"Peste cateva zile vom ajunge la aproape 1,6 miliarde de euro adusi in Romania in primele doua luni ale anului. E un efort extraordinar, dar merita sa faci. E un efort al tuturor, dar a meritat si este o speranta inzecita ca putem face mai mult. Cum? Mergand pe acelasi drum al seriozitatii, al implicarii si, evident, al urmaririi cu tenacitate a derularii fiecarui proiect in parte", a spus Petre Daea, la conferinta nationala cu tema "Satul romanesc are viitor".

 

Potrivit ministrului Agriculturii, mai mult de 7,5 miliarde de euro au alimentat agricultura si spatiul rural din Romania.

 

"Astfel, 2,84 miliarde euro, ce reprezinta plați efectuate din FEADR in perioada februarie 2017 - februarie 2019 si 4,801 miliarde euro, intrate in țara in perioada 2017-2019 februarie ca subvenții pentru sprijinirea producatorilor agricoli (din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), insumeaza peste 7,672 miliarde euro, fonduri intrate in perioada 2017 - februarie 2019, ce au alimentat spațiul rural din Romania. O suma extrem de importanta, care se cantareste prin obiective de investitii specifice activitatii AFIR, care se cantareste prin productii specifice activitatii APIA, care a ridicat Romania pe o treapta de respect in Uniunea Europeana si pe o treapta atat de necesara si atat de cautata de fiecare dintre noi. Merita toti cei care au contribuit la acest efort sa prinda din respectul muncii felicitarile care se impun in momentul acesta de bilant", a mentionat Daea.

 

Seful de la Agricultura a adaugat ca peste 866.000 de fermieri beneficiaza de acest sprijin si mai mult de 2,5 milioane de romani au beneficiat direct sau indirect de avantajele investitiilor create in spatiul rural.Poti fi interesat si de