Franta cere modificarea urgenta a legislatiei UE, pentru a opri protestele fermierilor

Franta cere modificarea urgenta a legislatiei UE, pentru a opri protestele fermierilor


Franta cere modificarea legislatiei de mediu a Uniunii Europene chiar saptamana aceasta, pentru a pune capat protestelor agricultorilor care ameninta sa asedieze Parisul, transmite Reuters.

'In urmatoarele 48 de ore, vom anunta unele masuri', a declarat ministrul agriculturii, Marc Fesneau, televiziunii France 2.

 

Principala problema in domeniu priveste suprafetele care trebuie lasate necultivate conform noilor reglementari privind biodiversitatea, adoptate anul trecut. Legea adoptata de Parlamentul European pentru refacerea ecosistemelor naturale degradate a fost puternic contestata, reaminteste agentia citata. Actul normativ prevede ca tarile membre ale UE trebuie sa ia pana in 2030 masuri pentru renaturarea a circa 20% din teritoriile lor, in conditiile in care 81% din habitatele naturale din Europa sunt clasificate ca deficitare.

 

Unii agricultori se tem ca activitatea lor va fi afectata.

 

Guvernul francez incearca sa limiteze demonstratiile la scara nationala ale agricultorilor care cer sa fie platiti mai bine si sa beneficieze de un trai mai bun. Multi dintre ei urmau sa se indrepte luni spre Paris, in timp ce au inceput sa protesteze si fermierii din Belgia.

 

In mai multe tari europene, agricultorii se plang ca Uniunea Europeana nu ii ajuta suficient in contextul concurentei internationale si al globalizarii.

 

Sursa foto: Hepta

 



Poti fi interesat si de