Germania: Producția de carne a scăzut ușor în prima jumătate a anului 2025
Marti, 12 August 2025

Marti, 12 August 2025
Potrivit Biroului Federal de Statistică (Destatis), aceasta a reprezentat o scădere de 0,1% (-1.900 de tone) față de aceeași perioadă a anului trecut. În total, au fost sacrificate 23,9 milioane de porci, bovine, ovine, caprine și cai, precum și 346,1 milioane de pui, curcani și rațe.
Producția de carne de porc, cu 1,8% mai mare decât în prima jumătate a anului 2024
În primele șase luni ale anului, fermele au sacrificat 22,1 milioane de porci, cu 0,7% (156.900 de animale) mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. 98,2% dintre porcii sacrificați (21,7 milioane) au fost de origine autohtonă, o creștere de 2,3% (486.600 de animale) față de anul precedent. Numărul porcilor sacrificați de origine străină, în schimb, a scăzut cu 44,8% (329.700 de animale), reprezentând 1,8% (406.000 de animale) din total. Volumul de carne de porc produs în prima jumătate a anului 2025 a fost de 2,1 milioane de tone, cu 1,8% (38.100 de tone) mai mare decât în anul precedent.
Producția de carne de vită, cu 7,2% mai mică față de aceeași perioadă a anului trecut
Spre deosebire de producția de carne de porc, producția de carne de vită a scăzut semnificativ în prima jumătate a anului 2025. Fermele au sacrificat 1,4 milioane de bovine, cu 7,9% (117.300) mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. Volumul de carne de vită produs a scăzut cu 7,2% (36.100) la 462.200 de tone. Greutatea medie a carcaselor de bovine a fost de aproximativ 339,6 kilograme, cu aproape 2,5 kilograme mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.
Producția de carne de pasăre, aproape neschimbată
În prima jumătate a anului 2025, în Germania au fost sacrificate un total de 346,1 milioane de păsări. Deși numărul animalelor sacrificate a crescut ușor cu 0,6%, au fost produse aproximativ 779.900 de tone de carne de pasăre, cu 0,1% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut (-790 de tone).
Carnea de porc, cu cea mai mare pondere din producție
Carnea de porc deține de ani buni cea mai mare parte din producția comercială de carne din Germania. În prima jumătate a anului 2025, 63,2% din carnea produsă a provenit de la porci. Aceasta a fost urmată de carnea de pasăre, cu o pondere de 23,0%, și de carnea de vită, cu 13,6%. Carnea de ovine, caprine și cai a reprezentat doar aproximativ 0,3% din producția totală.
Un singur animal a fost afectat de serotipul 8 al bolii limbii albastre într-o turmă de 323...
Agenţia a publicat pe www.afir.ro versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru int...
FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înreg...