Grupul de firme Safir - singurul producator de pui cu crestere lenta din Romania certificat Beter Leven 1*

Grupul de firme Safir - singurul producator de pui cu crestere lenta din Romania certificat Beter Leven 1*


Grupul de firme Safir este singurul producator de pui cu crestere lenta din Romania care detine certificatul pentru bunastarea animalelor Beter Leven 1* pe intregul lant de productie - pe fermele de parinti de unde provin ouale, pe incubatie, pe fermele de crestere a puilor, pe fabrica de nutreturi combinate si pe abator.

Acest concept unic de pui cu crestere lenta diferentiaza Grupul de firme Safir in randul producatorilor romani de pe piata de profil. „In Romania, avem singurul pui cu crestere lenta certificat Better Leven 1*, care pastreaza culoarea naturala a carnii de pui“, a declarat George Safir, Manager general al Grupului de firme Safir.

 

Culoarea carnii este naturala, alb-rozie, datorita absentei colorantilor din hrana si a rasei premium nemodificata genetic. Fermele de pui cu crestere lenta respecta certificarile de calitate pentru bunastarea animalelor Beter Leven 1*. In aceste ferme rurale, aflate langa padure, puilor cu crestere lenta le sunt asigurate toate conditiile de dezvoltare a instinctelor naturale: au iesire in aer liber la padoc si baloti de paie pentru joaca, dispun de lumina naturala in hala si dorm pe asternut de paie tocate. Sunt crescuti de oameni de la tara si hraniti zilnic cu mana, in mod traditional. Aportul la capitalul de calitate a carnii este asigurat si de diminuarea stresului pasarilor, prin comportamentul bland in hranirea zilnica cu mana. Protejarea fata de stresul termic si aerul curat cresc calitatea carnii si contribuie la o viata mai buna.

 

Respectarea standardelor si a normelor de calitate europene si competitivitatea ridicata a produselor Familia Safir au facilitat dezvoltarea si consolidarea parteneriatelor atat in Uniunea Europeana, cat si in afara acesteia. Grupul de firme Safir exporta 99% din productia de carne provenita din puii cu crestere lenta in Olanda, prima tara din lume care va produce si va comercializa, de la 1 ianuarie 2024, doar pui cu crestere lenta certificati BLK 1*.

 

*

Grupul de firme Safir a incheiat anul financiar 2022 cu o cifra de afaceri de 67 milioane de euro, inregistrand o crestere de 29% fata de rezultatele anului anterior. Anul acesta, Grupul de firme Safir a alocat un buget de investitii de peste 9 milioane de euro pentru sustinerea planului de investitii si cresterea volumului de business. Mai multe despre Familia Safir: www.safir.ro



Poti fi interesat si de