Grupul de firme Safir continua planurile de ascensiune si in 2024

Grupul de firme Safir continua planurile de ascensiune si in 2024


Grupul de firme Safir a alocat in ultimii doi ani - 2022 si 2023 - bugete importante pentru investitii, directionate atat spre achizitia de echipamente performante (cum sunt cele frigorifice), cat si spre extinderea capacitatilor de productie, prin preluarea si achizitia de ferme de pasari, optimizarea costurilor si dezvoltarea echipei.

In anul 2023, proiectele de investitii au fost concentrate pe cresterea capacitatii de productie, prin preluarea a trei ferme (Simila, Parincea, Tatarasti) si achizitia fermei din Rachiti, rezultand o capacitate totala pe Grup de peste 5.310.000 de unitati/anual.

 

Familia Safir – produse din carne de pui apreciate de romani

“Tot ce facem la Safir a fost, este si va fi ca pentru copiii nostri: de la produsele din carne de pui, pana la activitatile de responsabilitate sociala si la toate initiativele pe care le dezvoltam. Contextul evolutiei comportamentului de cumparare si tendintele din industrie ne-au ghidat actiunile in acest an si vom continua sa ne adaptam la conditiile de piata mereu in schimbare si in anii urmatori. Provocarile de care putem vorbi nu sunt doar ale noastre, ci ale intregii industrii si, in fapt, ale economiei romanesti: consecintele pandemiei si ale conflictelor armate geo-politice, ale inflatiei, ale fortei de munca tot mai greu de gasit si, desigur, ale cresterii costurilor de productie. In ciuda faptului ca pretul de productie a crescut in ultimii doi ani, oferta noastra de la raft este una diversificata si cu pret competitiv.”, a declarat George Safir, Manager general al Grupului de firme Safir.

 

Peste 75 milioane de euro cifra de afaceri

Mai mult, in ciuda tuturor incercarilor de la nivel national si international, Grupul de firme Safir si-a consolidat pozitia ca jucator relevant pe piata carnii de pui din Romania, inregistrand o crestere a cifrei de afaceri de la an la an. „Estimam ca vom depasi in acest an 75 de milioane de euro ca cifra de afaceri. Cresterea se datoreaza dezvoltarii retelei comerciale de distributie la nivel regional si national, diversificarii portofoliului de clienti, dar si vanzarilor produsului Zdravan Moldovenesc, puiul nostru cu crestere lenta. Planurile viitoare merg inspre tehnologizarea si mai intensa a afacerii si spre investitii in panouri fotovoltaice si in cresterea capacitatii de congelare, in paralel cu investitiile in echipamente cat mai putin poluante.” a declarat George Safir.

 

*

 

In anul 2023, Grupul de firme Safir a alocat un buget de investitii de peste 9 milioane de euro pentru sustinerea planului de investitii si cresterea volumului de business. Mai multe despre Familia Safir: www.safir.ro



Poti fi interesat si de