In judetul Arad se construieste cea mai mare ferma de reproductie de porci din Europa

In judetul Arad se construieste cea mai mare ferma de reproductie de porci din Europa


In comuna Semlac, judetul Arad, a inceput constructia unui complex zootehnic cu o suprafata totala de 23.000 de metri patrati, format din sase corpuri. Noua ferma de reprodutie va avea o capacitate de 5.000 de scroafe.

Primarul comunei Semlac, Letitia Stoian, a confirmat ca lucrarile au demarat, iar detinatorul complexului este o societate din Timișoara.

 

„La Semlac se construiește cea mai mare ferma de reproductie din Europa. Va avea o capacitate de 5.000 de capete. Lucrarile au inceput in urma cu doua saptamani și doua hale au fost deja ridicate. Antreprenor general este PAB Romania, ASA Cons fiind societatea care livreaza prefabricatele. In urma discutiilor pe care le-am avut cu investitorii, cand va fi pusa in functiune ferma, vor fi cel putin 25 de locuri de munca, iar tehnologia folosita va fi una moderna. Investitorul probabil nu se va opri aici.” a declarat Letitia Stoian, potrivit Critic Arad

 

porci2

 

Potrivit datelor statistice, numarul porcilor crescuti in ultimii doi ani in fermele romanesti a fost de 17 ori mai mic decat in anii de dinainte de Revolutie si de 7 ori mai putin fata de anul 2000, iar acest lucru se vede in balanta comerciala in conditiile in care Romania importa anual carne de porc de peste 750 de milioane de euro.



Poti fi interesat si de