Incendiu puternic la depozitul unei carmangerii din Focsani. Au ars 100 de tone de carne

Incendiu puternic la depozitul unei carmangerii din Focsani. Au ars 100 de tone de carne


O hala din municipiul Focsani, in care erau depozitate aproximativ 100 de tone de produse si preparate din carne, a fost distrusa, luni dimineata, in urma unui incendiu, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea.

“Pompierii militari au fost alertati in jurul orei 3,40 despre izbucnirea unui incendiu la o hala de depozitare produse si preparate din carne, situata la iesirea din municipiul Focsani spre Odobesti. La locul evenimentului s-au deplasat de urgenta patru autospeciale de stingere cu apa si spuma, o ambulanta SMURD, o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime si o autospeciala de prima interventie si comanda din cadrul Detasamentului de Pompieri Focsani. In sprijinul pompierilor militari a actionat si SVSU Odobesti cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma. La momentul sosirii fortelor de interventie la fata locului, incendiul se manifesta generalizat cu degajari mari de fum, pe o suprafata de aproximativ 400 de metri patrati, cuprinzand intreaga cladire. Ulterior, la locul evenimentului s-a deplasat si un buldoexcavator”, au precizat reprezentantii ISU Vrancea.

 

Potrivit sursei citate, incendiul a prezentat un risc ridicat de pericol deoarece langa hala cuprinsa de flacari se afla un rezervor cu GPL care alimenta instalatiile tehnologice, iar in imediata vecinatate se aflau alte doua hale si o cladire de birouri.

 

Incendiul a fost lichidat dupa circa patru ore. In urma lui au ars o hala construita din panouri termoizolante tip sandwich in suprafata de 400 metri patrati, 100 tone de carne, un motostivuitor si un utilaj electric pentru manipularea paletilor.

 

Din cercetarile efectuate, cauza probabila care a generat evenimentul a fost efectul termic al curentului electric la un tablou de masura si control lasat sub tensiune nesupravegheat.

Sursa foto: national.ro.Poti fi interesat si de